Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Тренінг з адвокації з Teenergizer

Оновлено

Благодійна організація «Об’єднання підлітків та молоді» Teenergizer» успішно провела тренінг з адвокації за підтримки ЮНІСЕФ. 

21-23 червня 2016 року пройшов тренінг із включення підлітків і молодих людей, порушених епідемією ВІЛ/СНІДу, до процесів прийняття стратегічних рішень.
На тренінг приїхали хлопці та дорослі з чотирьох пілотних регіонів України (Одеса, Кривий Ріг, Полтава та Київ).

У перший день тренінгу Оля Панфілова, національний експерт з адвокації, ознайомила учасників із міжнародними ініціативами по боротьбі з ВІЛ і способами залучення підлітків у процеси прийняття рішень. Інна Бойко та Ольга Демешко, які були запрошені в якості консультантів, поділилися деталями роботи зі ЗМІ, як важливим елементом адвокації та розповіли про значимість соціальних акцій. Це дуже ефективний інструмент привернення уваги до проблеми ВІЛ, який Teenergizer може використовувати. Так само вони поділилися результатом аналізу проведеного в чотирьох регіонах щодо можливостей включення підлітків до обласних програм. Ближче до вечора кожному регіону було поставлено завдання – визначити й розробити свою адвокаційну мету в рамках проєкту.

тр5_5_

На тренінгу був представлений звіт з аналізу законодавчого поля щодо забезпечення та надання фінансування медичних і соціальних послуг для підлітків із ВІЛ, який був підготовлений Teenergizer.

Другий день розпочався з представлення кожною областю цілей і завдань для розробки адвокаційних планів і дій у рамках проєкту. Представники організацій та підлітки з областей презентували роботу своїх організацій. Під час тренінгу підлітки записали відео в рамках всесвітньої ініціативи All In для міжнародної конференції, яка пройде в Дурбані, ПАР, де Teenergizer неодмінно побуває. І, звичайно ж, відео скоро з’явиться і в нас на сайті. Самі підлітки виявили дуже активну участь у тренінгу, пропонували ідеї на тему захисту своїх прав і брали участь у розробці адвокаційних планів.

тр6_6_

Об’єднавшись по регіонах, чотири команди провели активний мозковий штурм, який призвів до цікавих результатів. У Києві вирішили відкрити пункт тестування на базі Teenergizer з підготовленими фахівцями за підтримки КМДА, так само необхідно провести тренінг для співробітників центрів тестування.

тр7_7_

 

 

 

 

 

 

 

 

Так само для Києва було вирішено розробити універсальну пам’ятку про права підлітків, з якою кожна молода людина могла б ознайомитися в пунктах тестування. Команда з Полтави придумала створити платформу для тренінгів та уроків на тему ВІЛ за підтримки Обласного управління освіти в Полтаві. Кривий Ріг спланував внести зміни в плани роботи управління освіти, управління охорони здоров’я, управління в справах молоді та спорту для ефективної співпраці з новоствореним Центром для підлітків та молоді. Одеський план включав залучення навчених підлітків до консультування в рамках роботи мобільних пунктів тестування та адвокацію закупівель якісного лікування для дітей і підлітків за рахунок обласного бюджету.

У результаті тренінгу для кожного регіону був розроблений план, орієнтований на забезпечення доступу до тестування, включення молодих активістів у процеси прийняття стратегічних рішень на місцевому рівні.

Було дуже приємно бачити, що дорослі люди дійсно готові підтримувати підлітків і допомагати їм. Завдяки виконаній роботі ми зможемо впливати на сьогоднішню ситуацію з епідемією ВІЛ в Україні. Разом із вами ми змінимо цей світ!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.