Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Facebook, Google, Amazon, Microsoft і IBM об’єдналися для розвитку штучного інтелекту

Оновлено

Найбільші IT-компанії володіють масивними базами даних, які в деякому роді є їжею для штучного інтелекту. Тому той, хто контролює дані – тримає під контролем ШІ. Будучи свідомими корпораціями Facebook, Google, Amazon, Microsoft і IBM сьогодні оголосили про створення партнерства по ШІ.

Об’єднання проводитиме дослідження і просуватиме найкращі практики в цій галузі, повідомляє AIN.UA.

Фактично, це означає, що група найбільших технологічних компаній буде регулярно обговорювати просування в розробці ШІ. Для цього також створено формальну структуру, яка дозволить спілкуватися підрозділам, які за його межами є конкурентами.

Фінансування об’єднання спочатку буде йти від компаній-членів, але в майбутнім засновники сподіватися залучити до участі інші компанії та організації. Активісти, громадські організації, етики та інші залучені сторони підключатися до дискусій у найближчі тижні. «Ми хочемо залучити й людей, на яких впливає робота ШІ», – сказав Мустафа Сулейман, співзасновник і голова відділу прикладного ШІ в DeepMind (належить Alphabet).

Організаційна структура партнерства розроблена так, щоби громадські групи та інші учасники мали рівні права з технологічними корпораціями. А наукові роботи, які народяться в рамках партнерства на теми етики, інклюзивності та приватності, будуть публікуватися за стандартною відкритою ліцензією. Усі дискусії й замітки із зустрічей будуть також викладатися в онлайн.

Про безпеку досліджень штучного інтелекту турбуються не тільки об’єднання великих корпорацій. Так, минулого року Елон Маск представив проєкт OpenAI, неприбуткову організацію, яка також займається тим, щоби забезпечити відкритий доступ і безпечне використання технологій ШІ.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.