Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Подорож Teenergizer до Грузії

Оновлено

З 23 по 29 липня в рамках проєкту за підтримки ЮНІСЕФ, активісти та активістки української команди Teenergizer разом зі своїми дорослими координаторами та з представницею Київського Молодіжного Центру Ганною Куценко, вирушили в навчальну поїздку до Грузії. Нарешті, ми познайомилися з грузинською командою особисто, що ще більше нас зблизило. Ми відчули справжніх дух і силу команди. А зараз ми коротко розповімо, як це все відбувалося.

23 липня

Це був день прильоту в Тбілісі й зустрічі українських команд із Києва, Кривого Рогу, Полтави та Одеси. Усі разом ми провели міні тімбілдінг, на якому обговорили мету приїзду й деякі організаційні питання.

А ввечері того ж дня ми вирушили в офіс наших друзів і партнерів з організації «Світ толерантності». Там ми познайомилися з молодими волонтерами проєкту # QuestHIVtest і з їх крутим координатором.

24 липня

Учасники робочого візиту зустрілися з представниками місцевого СНІД-центру в Тбілісі. На зустрічі нам усім вдалося отримати відповіді на питання, що цікавлять нас про послуги, які вони надають дітям і підліткам. Таким чином, була сформована загальна картина методів і підходів у профілактиці ВІЛ.

Наступним місцем, яке ми відвідали, став Фонд допомоги ВІЛ-позитивним людям. Активісти Teenergizer успішно презентували діяльність своєї організації та роль команди підлітків-активістів у Тбілісі. Крім цього, ми знайшли шляхи співпраці з фондом!

Того ж дня ми встигли відвідати НДО «Tanadgoma». Ми розповіли один одному про свій особистий досвід і про проєкт QuestHIVtest. Ми домовилися про співпрацю наших організацій і подальший обмін досвідом.

25 липня

Цей день виявився для нас найважчим і насиченим, оскільки нам належало подолати дуже великий шлях різними містами на маршрутці!

Перше місто за програмою було Зугдіді. Тут ми теж познайомилися з місцевими представникам НДО «Tanadgoma», обмінялися дуже-дуже корисним досвідом у сфері розкриття статусу ВІЛ-позитивним дітям. Ми дізналися, що в цьому місті всього 19 дітей і підлітків, які живуть із ВІЛ, і нікому з них досі не відкривали статус. Нам відразу стало ясно, що робота з підлітками в місті не ведеться, не кажучи вже про консультації і групи підтримки з психологом. Тому ми обмінялися контактами, щоби надалі більше співпрацювати й ділитися нашим досвідом.

Наступним кроком команди стала зустріч із представництвом апарату Омбудсмена Грузії. Нам розповіли про складну ситуацію в Абхазії, а ми у свою чергу – про проблему ВІЛ/СНІДу в Грузії. Ця зустріч стала відмінним початком дружньої співпраці.

Ох… Цей день був складним, але пройшов він непомітно. Адже все-таки нам вдалося знайти час і зробити зупинку на Інгушської ГЕС. Це місце виявилося одним із найнеймовірніших місць, які ми бачили! Ми розслабилися, викинули всі погані думки з голови, налаштувалися на хороше і просто насолодилися чудовим видом на гори.

26 липня

Прокинувшись у Батумі, ми вирушили на зустріч із представниками місцевого відділення НГО «Tanadgoma», де розповіли про проблему низького доступу до тестування на ВІЛ у регіонах ВЕЦА, також ми згадали про наш проєкт QuestHIVTest. У результаті зустрічі ми записали й опублікували відео про тестування в Батумі, а саму локацію занесли на карту map.teenergizer.org.

Увечері цього дня ми вирішили відправитися на екскурсію по Батумі. Це ще одне чудове місто зі своєю історією, своєю загадкою й родзинкою. Ну і, звичайно ж, морем… Ось кілька фотографій.

27 липня

На цьому наші екскурсії не закінчуються. Після робочого ранку й обіду ми вирушили в Батумський ботанічний сад: величезна територія з різними екзотичними рослинами. А прямо з ботанічного саду відкривається чудовий вид на Чорне море і його пустельні пляжі.

За всі дні перебування в Грузії, ми всі разом знімали міні-відео про те, як провели час і створили справжній дух команди! У цей день нам навіть спало на думку піти купатися в одязі на заході. За це ми й любимо один одного, за божевільні ідеї!

28 липня

Хочете запитати, як нам вдається завжди підтримувати командний дух? А все дуже просто. Крім робочих зустрічей, екскурсій і божевільних вчинків координатор Грузинської команди придумав для нас велику інтелектуально-розважальну програму, а кажучи одним словом – Квест! Нас розділили на 4 команд, у яких потрібно було вирішити по 5 завдань.

Ми обійшли майже весь Батумі під час їх виконання! Це було дуже азартно й цікаво.

У цю ніч ми вирішили переночувати прямо на пляжі! Так-так, ще одна божевільна ідея, яка прийшла нам у голову. Навіть прокинулися рано вранці, тому що сонце моментально розбудило нас.

Мило ми спали?

29 липня

Це був останній день, день нашого доль. Ця поїздка ніколи не піде з пам’яті кожного з нас. Тут ми отримали максимально багато досвіду. Тут ми отримали багато уроків на все життя. Завжди є хороші й погані моменти, але добре, що хороших моментів було більше, а погані можна моментально виправити й посміхнутися. Кожен, подивившись на нас, може з упевненістю сказати, що ми найкраща команда!

Окреме спасибі нашим дорослим координаторам, які в будь-який момент давали нам підказки й направляли в правильне русло. І як тільки ви нас терпите :)

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.