Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Вихідні в Києві

Оновлено

Ламаєш голову, чим же зайнятися? А ось і наші варіанти! 

https://www.youtube.com/watch?v=aWmgqCUp2kM

Узяти атмосферність Sigur Ros і Mogwaї, додати драйву Swans і Neil Young приправити спрагою до експериментів Radiohead, поєднати з впливом класиків: Равеля, Баха, Дебюссі, Прокоф’єва, Скрябіна, мінімалізмом Авро Пярта, домішати нойза й електронники – це й буде Ptakh_Jung.

Ptakh_Jung і VJ Reinish запрошують на квартирник в Х.Л.А.М. У теплій, майже домашній атмосфері, грати вже знайомі й зовсім свіжі треки під неймовірні відео VJ Reinish.

Коли: 5 серпня о 20:00

Де: Х.Л.А.М.

У київському лекторії відбудеться лекціякандидата філософських наук Святослава Вишинського, присвячена відомому поету Паулю Целану та рецепції його поезії у світлі філософії Гайдеґґера.

Слово поета як останній прихисток Традиції і світло на краю Ночі: що споріднює філософію Мартіна Гайдеґґера і творчість Пауля Целана? Як мова може стати храмом Буття? Реконструкція символізму та екзистенційні мотиви целанівської поезії в лекції Святослава Вишинського «Гайдеггер і Целан: поезія в храмі Буття».

Коли: 5 августа, 20:00

Де: Літературний клуб «Пломінь»

Що є самотність?

Людина як субстанція громадська намагається від нього втекти всіма відомими їй способами.
Зовні це зробити дуже просто. У «несамотності» є своя атрибутика: чоловік, дружина, діти, сім’я, друзі тощо і т. п. На перший погляд усе просто. Але як із внутрішньою самотністю?

Від нього теж бігати всіма силами? Але якщо втекти, як бути з власним Я, з ідентифікацією в цьому світі?
І що є самотність для творчої людини? Адже якщо вигнати цей стан із власної душі, не давати особистості зазнавати трансформації, які здебільшого пов’язані зі стражданнями й переживаннями, людина не досягне висот, які їй передначертані. Тому що будь-яке з мистецтв має торкнутися нитки в душі глядача, торкнути, пробудити почуття, викликати емоційний відгук.

Але питання кордонів внутрішньої самотності кожен вирішує сам для себе, так само як і кому дати ключик від дверцят і наскільки дозволити увійти.

Коли: з 4 по 10 серпня

Де: Pavlovka ArtGallery

Британська Рада в Україні та артоб’єднання CoolConnections представляють EXHIBITION ON SCREEN. ФІЛЬМИ-ВИСТАВКИ НА ВЕЛИКОМУ ЕКРАНІ Дивовижний світ Ієроніма Босха / The Curious World of Hieronymus Bosch

Великобританія, 2016, 1 година 30 хвилин
Режисер: Філ Грабскі

Фільм-виставка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: 6 серпня, 15:00

Де: Кінотеатр Київ

Колись 1998 року французький телеканал «Канал +» назвав Одрі Тоту найперспективнішою молодою актрисою французького кіно. За роль Марі у фільмі «Салон краси Венера» Одрі отримала національну премію «Сезар» у номінації «найперспективніша актриса». Після такого успіху її стали називати новим символом Франції.

Уже цієї суботи ми будемо дивитися і насолоджуватися легкою, інстинктивною грою актриси, і відчуємо атмосферу французького кіно. У цих фільмах Одрі зіграла три різних образи – ніжну, пристрасну й романтичну жінку.

Будемо дивитися такі фільми:
«Ніжність»;
«Фатальна красуня»
«Випадковий роман».

Коли: 5 серпня о 23:00

Де: Простір Циферблат

З 15 червня по 6 серпня в Мистецькому Арсеналі відбудеться виставка «IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежностіі»

40 українських fashion-дизайнерів, 200 моделей одягу, артоб’єкти авангардної моди заввишки 4 метри, інаугураційна сукня Першої леді, сценічне вбрання зірок української поп-естради, моделі з показів у Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції та Далласі.

Про що? На перший погляд IN PROGRESS – це новітня історія української моди, але не тільки. Мода завжди була й залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ та ідеальних себе в цьому світі. Тому ця виставка є розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян, показана за допомогою моделей одягу, створеного українськими дизайнерами.

Коли? Це хронологічна розповідь, що починається з 1991 року і йде до наших днів. Кожна зала за допомогою моди презентує систему поглядів, що панувала в певні часи. Якщо пройти всі зали послідовно, можна побачити шлях, який здолало наше суспільство від усвідомлення себе мешканцями однієї з республік СРСР до відчуття себе громадянами незалежної держави, що прямує в Європу. Цей шлях ще не пройдено, він триває й нині.

Як? В історії української моди доби Незалежності можна виокремити три періоди, кожен із яких в експозиції представлено двома залами. Одна зала відображає в моді уявлення про найкраще суспільство, друга – уявлення про ідеального себе. Остання зала – це прогноз: відбиток у моді принципово нового світосприйняття і ставлення до планети, на якій ми всі живемо. Можливо, уже найближчим часом ми побачимо, як ці ідеї докорінно змінять світ моди і світ взагалі.

Коли: до 6 серпня з 11:00 до 20:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.