Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Вихідні в Києві

Оновлено

Виставки та кінопокази і, звичайно ж, вечірки на Halloween .

Перший фестиваль «Київський тиждень критики» зібрав у програмі фільми з лайн-апів головних європейських кінофестивалів цього року. В якості кураторів виступили відомі українські кінокритики: Дар’я Бадер, редактор розділу» Культура «онлайн-видання «LB.ua»; кінознавець і редактор розділу «Кіно» Cultprostir Надія Заварова; автор видань «Українська правда» та «Укрінформ» Олександр Гусєв та режисер, засновник порталу Cineticle Станіслав Бітюцька.

28 жовтня о 19:00 – показ фільму «Сексуальна дурга»

29 жовтня о 19:00 – показ фільму «Тіснота»

Де: кінотеатр « Жовтень »

Це регулярний Всеукраїнський зліт колекціонерів вінілових платівок, платформа для спілкування аудіофілів і просто цінителів музики. На Гостей чекають оригінальні вінілові платівки різних років, нові видання, меморабілія, музична література та аксесуари, консультації фахівців з аудіотехніки.

Коли: 28 жовтня, початок о 10:00

Де: Sentrum

У Києві пройде фестиваль страху. На фестивалі гості зможуть стати частиною контактного перформансу за участю професійних акторів: кожен учасник занурюється в сюжет і атмосферу фільму жахів, кричить, плаче й намагається розгадати загадки, щоби вибратися зі страшної кімнати за 60 хвилин.

Коли: 28-31 жовтня, з 18:00 до 00:00

Де: Qroom

Dance Event «Білі Ночі» вже третій рік поспіль є найбільшою вечіркою Києва. У вересні 2017-го фестиваль зібрав 15 000 гостей. Команда організаторів Ulichnaya Eda готова до нового формату тематичних вечірок на «Арт-заводі Платформа».

Першим івентом стане Haloween: Dark Night і пройде в абсолютно новій локації – покинутому цеху заводу. Це буде ніч здивувань, відкриттів, божевільних костюмів і відмінної house-музики.

Дрес код: чим страшніше, тим краще. Наявність костюма обов’язково.

Коли: з 28 по 29 жовтня

ДеПлатформа арт-завод

Все наполегливіше говорять про те, що література у 2017-му буквально вторглася в царство кіно. Тут і серіали, й артхаус, і жанрове кіно, і голлівудські блокбастери: від «Розповіді служниці» і «Великої маленької брехні» до «Вбивства священного оленя» й «Темної вежі». Від Кінга й Агати Крісті – до Філіпа Діка й Достоєвського. Чи не перегинають критики, стверджуючи, що зараз у нас – безпрецедентний «бум екранізацій»? Але якщо це все ж правда, то чим викликаний подібний ажіотаж?

Чому якісь історії переносяться на екрани майже без змін, а щось змінюється до невпізнання? Що вважати еталонною екранізацією й чи є романи, братися за які не варто нікому й ніколи? Чи збігаються загальні вектори розвитку кіно й літератури в сьогоднішньому світі й що, дійсно, книга – таки краще?

Коли: 28 жовтня о 13:00

ДеBOtaN

Розгляд фотокарток, як і читання паперових газет, уже майже відійшло в минуле. Замість цього – гігабайти фотографій і відео на мобільному та онлайн-видання, де стрічка оновлюється з блискавичною швидкістю. В епоху ж аналогових медіа фотографії (особливо ті, що з’являлися в газетах), безумовно, були одним із найважливіших способів розповісти історію, а отже й потужним інструментом пропаганди. З іншого боку, аматорська зйомка і її результат сімейний фотоальбом зберігали спогади і фіксували події повсякденного життя пересічного громадянина.

ІЗОЛЯЦІЯ представляє інтерактивну виставку Гра в минуле , що складається з фотографій відомого радянського фоторепортера Ірини Пап і анонімних фотографій із сімейних архівів часів СРСР. Кожен відвідувач зможе власними руками зібрати свою експозицію, переставляючи фото на свій розсуд.

Коли: з 22 вересня до 19 листопада 2017 р.

Де: Креативна спільнота IZONE

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.