Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

БДСМ: «Не пряником, а батогом»

Оновлено

«Зв’яжи мене, якщо наважишся»

Всі ми чули про БДСМ, Приниження в ігровій формі й різноманітних «прибамбасах» для нестандартних рольових ігор. Однак далеко не кожен має вірне уявлення про те, що насправді несе в собі БДСМ-субкультура, орієнтуючись на отримані «знання» з «50 відтінків».

Я спробувала розібратися в питанні й подати короткий опис трьох абревіатур поняття, акцентувати увагу на важливості стоп – слова, а також пояснити, чому вищезгадані «50 відтінків» – це не БДСМ, а абьюз. Чому в БДСМ немає жорстокості, а за поняттям стоїть серйозна відповідальність за партнера, начитаність і компетентність у даній темі? А також чи обов’язково секс є частиною БДСМ-сесій? І, звичайно ж, не варто вважати психологічно нездоровими практикуючих «бондаж, дисципліну, садомазохізм», оскільки адекватність цих людей доведена аж до досліджень – про що ви можете прочитати нижче.

Бондаж, дисципліна й садомазо

БДСМ – це не єдине поняття, а розлоге поєднання трьох абревіатур: БД, ДС і СМ. Розбираємося, у чому суть кожного.

БД – бондаж і дисципліна, ДС – Домінант і сабмісив і СМ – садомазохізм.

БД – це обмежені за часом сесії із застосуванням різних практик і суворим розмежуванням ролей. У поняття БД входять так зване «виховання» й рольові ігри.

Бдшніков часом висміюють практикуючі ДС, які захоплюються тривалою передачею влади над усіма або окремими сферами життя своєму партнеру.

важливо розуміти, що між статтю, орієнтацією і БДСМ- роллю немає ніякої залежності. Так само важливо відрізняти для себе поняття партнера-доміни (будинку, верхнього), а також саба (сабмісіва, нижнього). Верхнім може бути й тендітна мініатюрна дівчина, яка буде вміло домінувати над своїм чоловіком, у руках якого в повсякденному житті зосереджена влада (наприклад, він велика шишка на роботі, підпорядковує собі все і всіх у престижній компанії й має великі габарити). Вдома ж він цілеспрямовано прагне скинути із себе кайдани робочої складової життя і відчути себе підлеглим. Внаслідок чого виявляється прив’язаним до батареї й зобов’язаний носити рожеві стрінги з милою пандою. Завтра ж пара може помінятися ролями – він буде панувати й на роботі, і в ліжку.

СМ має на увазі переважно больові впливу з метою задоволення, отримання задоволення.

Зазвичай обмежуються першими двома явищами, чергуючи їх. Рідше практикують СМ і поєднують усі три практики.

БРД і стоп- слово

Говорячи про БДСМ, потрібно підкреслити також основне правило всіх сесій (так, уявіть собі, у БДСМ є правила) – БРД, що розшифровується як «безпека, розумність, добровільність» (від англ. SSC «Safe, Sane, and Consensual»).

Безпека свого роду визначається рівнем обізнаності в тому, що він робить під час сесій. Принцип безпеки – це про постійну самоосвіту, передбачення можливих наслідків. Наприклад, навіть елементарно неправильний вибір мотузки загрожує опіками на шкірі у вашого партнера. А безграмотна порка, здійснена за методом» Я бачив у садистських порно, так роблять «тягне за собою наслідки пошкоджень шкіри й навіть внутрішніх органів. Не дотримуватися безпеки в принципі невигідно (навіть із погляду можливості втратити партнера): один невірний «ковзний» вузол або трохи сильніше здавлене горло – і партнера може не стати.

Увага! Перш ніж приймати рішення практикувати СМ, ознайомтеся з літературою на цю тему. Осудний садист перш за все повинен бутиначитаним, почне з вивчення анатомії й техніки безпеки. Зважилися без теоретичної підготовки помахати батогом і зістроїти із себе Домінатора вистачає, тільки така людина апріорі не Доміна, а катівник, яких до людей у принципі підпускати небезпечно (навіть без батога).

Розумність

Усвідомлення відповідальності за все, що відбувається, навіть якщо ти перебуваєш не в ролі верхнього – ось основний принцип розумності в БДСМ. Його важко застосувати до СМ, якщо не здійснювати регулярний моніторинг стану здоров’я свого партнера, не бути поінформованим про його настрої в цілому.

Перед БДСМ-сесією обумовлюються правила й табу (а вони обов’язково повинні бути), а також партнери придумують певне стоп-слово (в даному випадку не слід домовлятися про слова і словосполучення на кшталт «досить», «не потрібно», «Ні», оскільки це може бути розцінено в ігровій формі як спроба противитися Доміну), бо «ніхто не телепат».

Добровільність

Чому в БДСМ немає жорстокості? Все, що відбувається під час сесій відбувається за обопільним бажанням, це не примха одного партнера і згода іншого на його двозначні натяки; про все заздалегідь домовляються, партнери діють «за інструкцією», правила строго дотримуються.

Спроби «підбити» на БДСМ-сесію першокурсницю після випитого вина – найгірше з того, що можна придумати.

БДСМ і абьюз: у чому різниця?

Гучний фільм «50 відтінків», знятий за романом Е. Л. Джеймс-це якраз абьюз. До речі, ніколи не згадуйте цю історію в розмові з тими, хто в темі. Усі, хто практикують БДСМ, не вважають, що книга розкриває суть їх практики або містить у собі хоча б натяки на БДСМ. Ця книга про абьюз. Абьюз – це про побиття за невимиту вчасно посуд, такий собі садизм, помножений на сексизм. Сусіди, звичайно, швидше за все вважатимуть, що все нормально – ви ж не з кляпом у роті звиваєтеся на зім’ятої ліжку; ви цілком щаслива пара, яка проживає в «добровільному» ДС. Хоча насправді це чистої води ДС.

  Ще кілька пунктів про БДСМ

  • БДСМ-сесії далеко не завжди припускають секс. Вони можуть обмежитися ласками, рольовими іграми або іграми з диханням.
  • Партнер – Доміна повинен поважати переваги саба (і навпаки). Повідомлення про відсутність у одного з партнерів табу має насторожити іншого.
  • Мотузки використовують із натуральних волокон – у протилежному випадку після сесії ви виявите в партнера обпалену шкіру. Кляп у роті, зрозуміло, не дозволить йому сказати «стоп гра».

Практикуючі про БДСМ і неприйняття його в суспільстві:

 «Є лише 1 збочення – це в темряві під ковдрою 2 хвилини й без звуків».

«Самий фініш-це ті, хто вважають, що жінки – Саби всі поголовно забиті, безвольні жертви патріархату».

«БДСМ – це не відчувати себе приниженою в поганому сенсі. Бути нижньою – значить повністю довіряти своєму партнеру».

* коментарі опубліковані анонімно.

Про « ненормальності » практикуючих БДСМ

Люди в БДСМ настільки ж психологічно стабільні, як ті, хто віддає перевагу звичайному сексу – це показало дослідження Journal of Sexual Medicine, проведене у 2008 році. Практикувати чи ні – ваш вибір, важливо лише розуміння правил і вивчення інформації про безпеку.

Марія Прохоренко

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.