Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Найвпливовіші художники 2017 року

Оновлено
Художники, чиє особливе творче бачення підкорило світ! Пропонуємо ознайомитися з людьми, які своїми роботами надихали нас у 2017 році.

П’єр Юиг

Народився в 1962 р. Живе і працює у Франції та США.

Наймасштабніша робота сучасного мистецтва, створена у 2017 році, була представлена не в парку венеціанські сади, а на покинутому крижаному ковзанці за Бургер Кінгом у німецькому місті Мюнстері. Завдяки тому, що каток повинні були зруйнувати, Юіг зміг робити на цьому місці все для створення свого проєкту «After ALife Ahead». Він розкопав підлогу ковзанки і встановив панелі в дах, які відкривалися й закривалися під музичний супровід. У спеціальному інкубаторі розмножувалися ракові клітини людини! Додаток доповненої реальності дозволяло глядачам побачити пірамідоподібні зображення цих клітин. Унікальність цього твору полягає в тому, що самі глядачі ставали частиною твору. Кожен видих CO2 змушував ракові клітини розмножуватися швидше й більшість із них у кінцевому підсумку витекли з отворів даху. Моторошно, але вражає.

Каролі Шниманн

Народилася в 1939 р живе і працює в Нью-Палце, Нью-Йорк.

Шніманн була частиною другої хвилі феміністичного культурного дискурсу, який кинув виклик табу на жіноче тіло й сексуальність. Цього року Каролі Шніманн виграла престижну нагороду «Золотий Лев» на Венеціанській бієнале. У жовтні було відкрито «Kinetic Painting», перший всебічний огляд 60-річної кар’єри художниці. Виставка включає знамениту «Meat Joy» (1964) – ключова робота, у якій чоловіки й жінки, борсаються в сирому м’ясі й рибі під рок. В інсталяції «More Wrong Things» (2001) представлені 14 підвішених до стелі екрану, на яких змішуються кадри масштабних суспільними катастроф із матеріалами з власного архіву художниці.

Камілла Хенрот

Народилася в 1978 р., Париж. Живе і працює в Нью-Йорку.

Виставка «Days are Dogs» розділяє простір площею 64 500 футів на 7 частин, щоби поставити під сумнів те, як ми відраховуємо час і ритуалізуємо наше життя. Найкращий приклад – суворий 20-хвилинний фільм, який занурює глядачів у Суботні святкування адвентистів сьомого дня, які дотримуються «Sabbath» (священний день відпочинку) по суботах, а не по неділях, як і більшість християнських сект.

Ай Вейвей

Народився в 1957р. Живе і працює в Берліні.

У 2017 році художник представив свою найбільшу роботу – «Law of the Journey», 70-метровий надувний човен, заповнений 258 людськими фігурами. Скульптура критикує політику в Європі й за кордоном, яка ігнорує важке становище мільйонів, які шукають притулку на інших берегах.

У рамках проєкту «Good Fences Make Good Neighbors» по всьому місту розвішані плакати із зображеннями біженців.

Девід Хокні

Народився в 1937 р., Бредфорд, Сполучене Королівство. Живе і працює в Лос-Анджелесі.

Помітний представник поп-арту в 1960-х, вважається одним із найвпливовіших художників XX століття.

Найбільш відомий своїми зображеннями басейнів (які він вважав символами багатства й добробуту). Хокні протягом приблизно шести десятиліть експериментував із засобами масової інформації, пейзажами, натюрмортами й життєствердними портретами друзів, часто намальованих у парі. Він зображує побут, сцени зі свого життя й життя своїх друзів.

Хокні відкрито заявив про те, що він гей, і залишається переконаним прихильником прав гомосексуальних людей. Яскрава зелень на картинах Хокні, пурпури, гвоздики й жовті кольори є символом підтримки сексуальної свободи.

 

Джерела матеріалу: artsy.net, theartstory.org

Автор перекладу: Вікторія Северин

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.