Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

7 ideas for ending HIV / AIDS: вчимо англійську й готуємося до AIDS2018

Оновлено

Один із найцікавіших і в той же час продуктивних способів поліпшити свою англійську – дивитися відосікі на TED! Ми створили спеціальну добірку роликів про різні питання, що стосуються ВІЛ. Надихайтеся історіями активістів і вчених, а також збільшуйте свій словниковий запас.

Ethical riddles in HIV research

Історія про людей, які стоять за лаштунками клінічних досліджень. Епідемія ВІЛ спонукає дослідників проводити роботу, яка допустима з наукової точки зору, але її етичність викликає цілий ряд сумнівів. Це історія про жінку, яка живе в Африці на південь від Сахари, яка взяла участь у дослідженні, незважаючи на те, що вона явно не розуміла наслідків такого кроку.

Дивитися на TED

HIV – how to fight an epidemic of bad laws

Епідемію ВІЛ із самого початок супроводжує цілий комплекс так званих «поганих законів», негативних стереотипів супроводжуючих ВІЛ-позитивної людини.  У своєму виступі Shereen El Feki доводить, як ці «закони», засновані на стигмі, сприяють поширенню хвороби.

Дивитися на TED

Mothers helping mothers fight HIV

Mitchell Besser працював із жінками, які живуть із ВІЛ, у Південній Африці. Він займався питанням, як матерям із ВІЛ уникнути передачі вірусу своїм дітям? Тоді він придумав програму навчання матерів, що б у свою чергу змогли передавати знання іншим мамам. Такий своєрідний варіант консультування «рівний-рівному».

Дивитися на TED

Sex, drugs and HIV – let’s get rational

Elizabeth Pisani розкриває безліч суперечливий у сучасних політиках, які тільки заважають ефективно боротися з поширенням ВІЛ. Її досвід роботи з групами ризику – від людей, що приймають ін’єкційні наркотики, до жінок комерційного сексу – допоміг їй сформувати нове бачення заходів, які можуть зупинити поширення цієї руйнівної хвороби.

Дивитися на TED

Insights on HIV, in stunning data visuals

Hans Rosling демонструє візуальні схеми, які розплутують складні фактори про ВІЛ.  Дотримуючись даних, він пропонує дивовижний ключ до припинення епідемії.

Дивитися на TED

HIV and flu – the vaccine strategy

Seth Berkley розповідає про новітні (на 2010 рік, звичайно) розробки вакцин і про те, як вони наближають нас до того, щоби ліквідувати безліч глобальних захворювань – від СНІДу до малярії і грипу.

Дивитися на TED

Why I am an HIV/AIDS activist

Протягом останніх восьми років поп-співачка Annie Lennox займалася кампанією SING, присвяченій боротьбі з ВІЛ / СНІДом. Вона ділиться досвідом, який надихнув її, розповідає про роботу з Нельсоном Манделою, і зустріч з африканську дівчину у відчайдушній ситуації.

Дивитися на TED

Фотографія і скріни із сайту ted.com

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.