Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Помер останній у світі самець північного білого носорога

Оновлено

У Кенії помер останній самець північного білого носорога, повідомляє Ехо Москви. Нам здається, ця сумна новина заслуговує окремого поста, адже цей випадок остаточно доводить, що людство абсолютно не вчиться на власних помилках і не замислюється про те, що зберігати світ у першу чергу потрібно для нас самих. Здається, що процеси вимирання деяких видів тварин і рослин абсолютно природні, але для як би не так.

У 1960 році популяція північних білих носорогів налічувала 2250 особин. Однак через 20 років у живих залишилися всього 15 тварин. Багато носорогів помирають під кулями браконьєрів.  Уже з 2008 року Північні білі носороги припинили своє існування в дикій природі. Ріг тварини вважався цілющим у багатьох африканських культурах і високо цінувався на чорному ринку, так що життя за межами заповідника стала занадто небезпечною. Тим більше, багато мисливців готові вбивати тварин чисто заради «спортивного інтересу». Про це оповідає фільм «Сафарі», що вийшов на екрани зовсім недавно.

Але ми не будемо закінчувати наше повідомлення на такій сумній ноті. Перед смертю тварини, лікарі зібрали його генетичний матеріал. Таким чином, вчені сподіваються врятувати вид: використовуючи технологію штучного запліднення, вони розраховують пересадити запліднену яйцеклітину в тіло самки Південного підвиду білого носорога.

Зображення: Вікіпедія 

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.