Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Рубль на морозиво? Зароби сам

Оновлено

Кого ми обманюємо? Рубля, гривні й навіть долара нам не вистачить. Та й далеко не на морозиво. Дізнайся оригінальні та прості способи, як самому забезпечувати себе кишеньковими грошима. І головне – перші кроки можна зробити онлайн.

Практикуй хобі: робота для творчих особистостей

S licethepie – швидше для душі, але з приємним бонусом

По дорозі на навчання, як зазвичай, включаємо навушники і ставимо улюблений плейлист. А що, якби слухачі могли заробляти на музиці, як і музиканти? Творці Slicethepie теж колись так подумали. Як це працює? Ти заходиш на сайт, слухаєш рандомний трек і критикуєш його в пух і прах (гаразд, зрідка можна й похвалити). За це вдячні музиканти платять тобі близько цента. Хороша новина: чим довше ти на сайті, тим вагоміше твоя думка. Мільйон не обіцяємо, але задоволення гарантуємо.

Fotolia і Dreamstime – терпіння, праця і гроші

З камерою вже на ти, але ще соромишся називати себе профі? Тоді тобі на фотостоки-платформи для продажу своїх знімків. За кожне скачування можна розбагатіти на 15 центів. Звучить не дуже надихаюче, але, якщо «увірватися», зможеш накопичити й на нову дзеркалку. Уся фішка в тому, що фотобанки – це величезний конкурентний архів. Тому й завантажувати туди теж потрібно багато. Скрізь радять починати з пари сотень фото.

Не впадай у відчай, якщо ще не володієш таким арсеналом робіт! Краще сприймай це як мотивацію більше знімати.

Eatwith потусуватися та ще й заробити

Борщ, картопля з котлетою і млинці на десерт – для нас це давно буденна й нудна їжа. Але зате для туристів твоя куховарство може стати кулінарним вишукуванням! Знаєте, цей тренд на локальну кухню і спілкування з місцевими? треба звертати на свою користь. Eаtwith якраз створений, щоб, придумавши своє меню й ціни, запрошувати іноземців на вечерю. Особисто мене ця платформа надихає не стільки заробітком, скільки можливістю потусити з новими людьми. Круто ж: дізнаєшся про різні країни й міста, ділишся своїми традиціями, практикуєш мову і, головне, відчуваєш себе успішним ресторатором.

F iverr – сам собі начальник

У кожної людини є такий талант, про який жодна компанія навіть не здогадується. У мене, наприклад, це вміння розплутувати новорічні гірлянди. З фріланс-сайтом F iverr можна монетизувати все, особливо в розділі Fun and Lifestyle. Подумай про те, що ти добре вмієш – і пропонуй свої послуги, як би божевільні вони не були.

Викинь мотлох з голови будинку

Найчастіше те, що валяється вдома без діла і вважається марним, виявляється дуже затребуваним для інших. Наприклад, твої конспекти й навчальні роботи багаторічної давності. Десь вони стануть у нагоді! Studbaza збирає архів унікальних робіт і платить авторам після їх продажу.

Хтось скаже, що я зазіхнула на святе, але все ж… Продавай книги. На букіністичних сайтах Bukinist і Antikvarium полюють за старовинними виданнями. А для Samprodav вік не важливий – головне, щоби видання було рідкісним і незвичайним.

Якщо в тебе вдома припадають пилом дитячі книги, то завжди хороша ідея-пожертвувати їх у дитячі будинки і школи-інтернати.

Тут повинен бути абзац про те, як продавати свій одяг… Але ж зараз так багато людей потребують теплих речей на зиму, але просто не можуть їх собі дозволити. Тому я за те, щоби віддавати одяг у соціальні фонди. А онлайн це можна зробити за допомогою благодійної торгової платформиМурахи. Гроші з продажу будь-якої штучки відправляться на рахунок обраної тобою організації.

Oldschool та важка артилерія

Вакансії для тих, хто ступив у доросле життя.

Репетитор по скайпу – ідеальна перша робота

Викладання – не тільки для круглих відмінників і розумників. Не важливо, фізик ти чи художник, головне – наскільки класно можеш цьому вчити. TutorОnline дозволяє дати волю фантазії й запропонувати несподівані курси, наприклад, з ментальної арифметики і мнемотехніки.

Знавці іноземних мов, звичайно, будуть жити в шоколаді. Великий попит, багато платформ, креативний предмет… постійте. А що, якщо викладати рідну мову? Preply є всі шанси попрактикуватися, навіть не маючи досвіду: реєстрація швидка і проста.

Сім разів сходи в офіс, на восьмий – стань фрілансером

Любиш свободу, креативу і швидку оплату? Для тебе є фріланс – дистанційне виконання робіт, які тільки можуть прийти на розум замовнику. Найчастіше тут собі знаходять місце копірайтери, рерайтери, коректори, Ѕммщікі, дизайнери… Плюс у тому, що в будь – яку з цих професій можна увірватися майже без досвіду-потрібні енергія й терпіння. Жадаєш працювати прямо зараз? Freelance і Freelancehunt можна знайти зовсім різні завдання, навіть такі прості, як транскрипція аудіо й набір рукописного тексту.

Бажаю тобі старанності, впевненості в собі і… смачного морозива!

Автор збірки: Поліна Сергєєва

Illustration: Yukai Du

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.