Зацени, мы уже 58 273 консультаций провели

Перевіряємо здорові звички на собі: результати експерименту

Обновлено

Привіт! Пам’ятаєш, 21 день тому я розповідала, що хочу перевірити на собі 7 звичок здорового життя? Так от, я це зробила і зараз поділюсь з тобою враженнями й порадами!

Насамперед хочу розповісти про мого вірного друга, який підтримував мене протягом всього експерименту і часто не давав занепасти духом – це T!App. Бувало, що не хотілось вже нічого робити, але новий відкритий артефакт із справді цікавою і особливою інформацією надав сил рухатись далі! Спробуй, тобі сподобається

Ранній підйом

Тепер повернемось до самого експерименту! Найважчим та найбезрезультатнішим для мене виявився ранній підйом, хоча я сподівалась, що саме він буде найрезультативнішим. Вкотре переконалась, що  я стовідсоткова сова, а не жайворонок. Та в мене є кілька друзів, яким працюється легше та краще саме зранку, тож рекомендую тобі спробувати просинатись кілька днів рано-вранці і побачити,чи дієво це для тебе. Маленька порада: ввечері заплануй чітко, що ти маєш робити зранку, а то прокинешся і почнеш серфити в інтернеті. Ще зранку я випивала стакан води і робила зарядку. Ці два правила допомагають проснутись і позбавитись від сонливості, тож їх я забираю в своє подальше життя.

Медитація

Наступною у мене йшла медитація. Якщо спочатку вона мені подобалась, то згодом я розчарувалась, на жаль. Останній тиждень було просто нудно робити її, та сенсу особливого не побачила. Як писав один коментатор, можливо, це через те, що я займалась менше години. В будь-якому разі, якщо захочете спробувати, то можете скористатись додатком на телефон Prana Breath. Саме він був моїм помічником.

Читання

По ідеї, саме медитація мала б заспокоювати та врівноважувати, та натомість це робила моя наступна звичка – читання. Чесно кажучи, це була найпростіша і найприємніша частина експерименту, бо я ще той любитель книг. От тільки через підготовку до ЗНО не сильно знаходила час для улюблених. Завдяки експерименту вони знову повернулись в моє повсякденне життя.

День без інтернету

Та не все так ідеально, як здається. Є один пункт, який я провалила, а саме – 1 день в тиждень без інтернету. Якщо в перший у мене ще вийшло це зробити, то наступні два аж ніяк. Попри це, я не вважаю себе «залежною» від інтернету, просто як казав Франко: «Се лиш тому, що склалось так життя». Якщо ваші друзі живуть близько і ви маєте можливість провести з ними цілий день, то настійливо рекомендую зробити це. Так вийшло, що всі мої живуть далеко, і мені просто не було з ким проводити вільний час. А читати цілий день безперервно теж не варіант.

Перегляд мультиків із молодшим братом

Зате я згадала дитинство і дивилась черепашок-ніндзя та грала GTA з молодшим братом. Як виявилось, графіка в старій версії мультфільму справді не дуже хороша, та GTA не розчарувала. Раджу вам проводити більше часу зі своїми близькими, навіть якщо спершу це буде якось дивно і незручно. Повірте, згодом ви почнете насолоджуватись, як от я, тікаючи від поліції на краденій машині.

1,5 літрів води на день

Моя хороша подруга (Крісті, привіт!) давно казала мені, що потрібно пити багато (води звісно ж), але в мене все ніяк  не вдавалось. Під час експерименту перші два дні я себе почувала не дуже добре. Підозрюю, це через те, що я випивала не маленькими порціями, а літр зранку і літр ввечері. Не повторюйте моїх помилок, не пийте так багато за один раз. Та згодом все прийшло в норму, і зараз я не уявляю, як до цього могла жити п’ючи лише 1-2 склянки води в день. Хочете цікавий факт? Дуже часто ми плутаємо почуття спраги із відчуттям голоду, і заїдаєм спрагу. Це те, що доволі часто відбувалось зі мною, і це явно не корисно для нашого організму. Хоча я скептично відносилась до цієї звички, але вона допомогла мені відчувати себе більш енергійною протягом дня, тож спробуйте! Можливо вам сподобається.

Спорт

І останнє – це регулярні заняття спортом. Ви знали, що спорт допомагає у навчанні?

Якщо хочете детальніше дізнатись про це, то раджу вам подивитись відео.

3 рази в тиждень – це здавалося б, не так багато, але тільки не коли ти лінива людина. Тому завжди можна знайти вихід із ситуації, як от ходити на перервах в спортзал і грати волейбол, чи бігати зранку. Найголовніше – це знайти те, що буде приносити вам задоволення!У мене це вийшло, тож я вірю, що і в вас вийде!

Я неймовірно рада, що спробувала всі ці звички на собі, і тепер впевнено можу сказати, що прокидатись дуже рано не так вже й круто і продуктивно, як пишуть в десятках прочитаних мною статей, а зарядка зранку все ж робить дива з організмом! Кілька з цих звичок я і надалі буду продовжувати дотримуватись, бо вони суттєво покращують якість життя.

А якої із цих звичок ти дотримуєшся чи хочеш спробувати дотримуватись? Можливо, ти маєш свої, які я не згадала вище? Пиши в коментарях, чекаю з нетерпінням твоєї думки!

Віта Панащук

Вам может понравиться

Комментарии

1
  1. Деякі з перелічених “експериментів” перевіряла на собі.
    Хоча з ранніми підйомами мені страждати не довелося – я стабільно прокидаюся о сьомій, байдуже, це будні чи вихідні, літо чи зима (влітку іноді ще раніше).
    Щодо експерименту “день без інтернету”… У мене була тижнева інтернет-детоксикація, що я, хоча й не без труднощів та спокуси зайти в інсту чи у – тоді ще – Вк., стійко витримала :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.