Зацени, мы уже 58 273 консультаций провели

Створи себе сам

Обновлено

Покоління Z постійно турбується створенням персонального бренду, навіть не підозрюючи цього. Facebook, Instagram, Twitter…

Всі ми, незалежно від віку, статі, гендеру, освіти чи національності переймаємося тим, як будемо виглядати в очах однолітків, друзів, рідних.

В принципі, результат цих переймань і є нашим особистим брендом.

То навіщо, а головне — як його створити і зробити так, щоб вами пишалася не тільки мама?

1. Будьте собою

Якщо проаналізувати останні тенденції у світі блогінгу, ми помітимо, що так звані lifestyle блогери є найбільш затребуваними. Натуральність та органічність — саме це зараз в моді. Тому спробуйте не грати роль, будьте щирими і не намагайтеся здатися кращими, ніж є. Кому від цього краще? :)

2. Використовуйте особисті історії

Коли люди слідкують за вашим життям, вони підсвідомо асоціюють вас з собою, тому, якщо ви намагаєтесь бути ідеальними, зв’язок з аудиторією може загубитися. Розказуйте свої історії невимушено та повсякденно, демонструйте факапи та те, як ви з ними боролись. Історії невдач мотивують та захоплюють куди більше за хмарки та єдинорогів.

3. Визначте свою цільову аудиторію

І це стосується не тільки студентів, школярів чи представників якоїсь субкультури. Ми говоримо про однодумців, тих, хто поділяє ваші інтереси. Якщо цільова аудиторія буде обрана правильно, то ви швидко станете лідером думок.

4. Сконцентруйтеся на конкретній соцмережі

Якщо ви робите гарні фото — дорога в Іnstagram, якщо пишете тексти — краще підійде Facebook. Якщо вам цікаво говорити зі своєю аудиторією — використовуйте YouTube. Не розпорошуйтесь на багато каналів комунікації і не дублюйте інформацію — це лише забере час.

5. Опишіть свій бренд

Перш за все, для себе. Придумайте кілька важливих характеристик, що пов’язані з вами особисто і стануть складовими вашого бренду. Так званий elevator speech допоможе визначити ключові речі. З цим набором інструментів вам буде легше сконцентруватися на темі та захопити свою ЦА (цільову аудиторію).

5+1. Не переборщіть з «трьома С»

Як відомо, людям завжди були цікаві три «С» — секс, скандали і смерть. Звісно, це хороші теми, щоб «хайпанути», але не графоманьте з цим. Будьте вищі :)

Особистий бренд це трошки більше, ніж просто заява про себе в соцмережах. По суті, це той образ, який бачать та сприймають інші люди.

І тут назріває питання: наше «Я» — це те, що ми думаємо про себе чи те, що бачать інші?

Авторка: Аня Волохова

Вам может понравиться

Leave a Reply

Your email address will not be published.