Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer підкорює Нью-Йорк

Оновлено

Днями в Нью-Йорку відбувся High Level Meeting HIV / AIDS 2016 / HLM (зустріч Високого Рівня з питань ВІЛ / СНІДу). Звичайно, наша Яночка не могла пропустити цю подію.

Що таке СВУ? Так ми самі не особливо знаємо. Гаразд-гаразд, жартуємо-жартуємо, звичайно ж, ми в курсах.

Уявіть собі, понад 3 000 людей зібралися в будівлі організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. Зустріч проводиться кожні 5 років і в ній беруть участь лідери всіх країн, делегація громадянського суспільства, активісти (тобто ми) та особи, які приймають рішення високого рівня. Цього разу обговорювалися досягнення країн та шляхи вирішення невирішених проблем.

HLM__

також хоче похвалитися досягненнями регіону ВЕЦА, а саме:

  1. Київ, як одне з найбільших мегаполісів нашого регіону, підписав Паризьку декларацію «Швидкі міста». Місто стало першим в Україні, а також у Східній Європі, яка бере участь у програмі.

Кличко_$_

«Ми із задоволенням підтримали цю ініціативу, – заявив мер, Віталій Кличко, – підписавши Паризьку Декларацію, ми взяли на себе відповідальність зробити все можливе, щоби побороти епідемію СНІДу в Україні й домогтися поставлених перед нами цілей у галузі лікування ВІЛ» 90-90-90 «до 2020 року.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, виконавчий директор
ЮНЕЙДС Мішель Сідібе й мер Києва Віталій Кличко

  1. Ми вітаємо представників двох країн регіону – Вірменії та Білорусі – з тим, що їм вдалося повністю зупинити передачу вірусу від матері дитині.

Яна не упустила жодної можливості розповісти про потреби підлітків і молоді України та регіону ВЕЦА. Вона розповіла про ініціативу Teenergizer на зборах Youth Pre-Meeting, де були представники молоді з усього світу. Під час збору молоді люди обговорювали декларацію і яке місце там відведено підліткам. Під кінець зборів Яночка безкомпромісно вибила собі такі значущі 2 хвилини виступу на самому засіданні HLM.

«Дівчатка, які живуть із ВІЛ, не повинні відчувати себе винними. У нас було багато зустрічей і конференцій із людьми, які приймають рішення на високому рівні, через це було багато обіцянок. Але більшість цих обіцянок залишилися словами «– сказала Яна

 

У підсумку на одному із заходів була представлена PEPFAR, UNAIDS and Partners launch «Be Free»

  • Квітка_$_ Start Free – Забезпечення того, щоби кожна дитина не народжувалася з ВІЛ
  • Stay Free – Розширення прав можливостей дівчаток – підлітків і молодих жінок, щоби не заразитися ВІЛ.
  • AIDS-Free – Надання кожній дитині та підлітку лікування, у випадку якщо в неї виявляють ВІЛ.

 

 

А також Генеральна Асамблея ООН прийняла Політичну декларацію з ВІЛ і СНІДу:

Завантажити (PDF, невідомий)

Луїс Лоурес, помічник Генерального секретаря ООН, заявив:

«Сама декларація не допоможе зупинити ВІЛ/СНІД до 2030 року, без використання всіх механізмів та інститутів впливу – таких як громадянське суспільство»

луїс__

Команда Teenergizer, у свою чергу, готова робити все можливе, щоби зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.