Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Перші весняні вихідні. Чим же зайняти себе?

Оновлено

Уже побудували плани на вихідні? Ми допоможемо!

Харків

Чарівний світ українського фольклору в сучасному погляді крізь призму естетики М. Гоголя виникає перед зором глядача у виставі заслуженої артистки АРК О. Дмитрієвої. Вистава сповнена народного співу, суто національної лірики, сягає філософського осмислення людського кохання.

Коли: 4 Марта

Де: Харків, пл. Конституції, 24, ХМАТК імені В. А. Афанасьєва

Час: 18:00

Скільки: 75 грн

Ви зможете знайти тут як класичні видання, так і дитячі книжечки, подарункові варіанти, збірники поезії, кулінарні книги й ще дуже багато всього!

Де: ТРЦ «Французький бульвар»

Коли: 4-5 березня, 11:00-21:00

Скільки: безплатно

У книгах і фільмах, присвячених позаминулому сторіччю нерідко зустрічаються слова, сенс яких зрозумілий далеко не кожному: турнюр, парюр, шантільї… Напередодні весняних свят для милих дам та їх «почесної свити» в Історичному музеї відбудеться лекція, присвячена модним деталям гардеробу та побуту дворянок. Відкриємо двері в будуари дореволюційної епохи і спробуємо скласти своєрідну абетку стилю: від амазонок до яхонтів. Познайомимося з тими деталями гардеробу, які виконували роль поштової скриньки на балах, поговоримо про те як за допомогою простого віяла можна було зізнатися в любові або відмовити кавалеру при цьому не проронивши ні слова. Крім того познайомимося з «модними» експонатами з фондової колекції ХІМ.

Коли: 5 березня, 14:00

Де: Харків, Університетська, 5, історичний музей ім. Н.Ф. Сумцова

Скільки: 10 грн

IT-сфера вже не перший рік розбурхує уми людей самих різних професій. Що це таке? Чому там такі високі зарплати? Як туди потрапити?

Про це та багато іншого розповість Тимур Маруфій, фахівець із багаторічним досвідом підбору персоналу для різних IT компаній.

Разом із Тимуром ми зануримося у світ українського IT. Подивимося, які є компанії на ринку і як вони працюють. Які фахівці зараз затребувані й чи є ще шанс «увійти в IT» з інших областей. І, звичайно, Тимур розповість про свій досвід і той шлях, який йому вже вдалося пройти.

Коли: 5.марта, 13:00

Де: Харків, пров. Короленка, 19

Скільки: безплатно

Львів

Хочеш втілити свої давні мрії про відчайдушну подорож та вихід за межі власної зони комфорту?
Чув про мистецтво автостопу, але не знаєш, з чого почати?
Тоді тобі до нас!

Коли: 4 березня, 18:00

Де: Львів, вул. Мулярська, 2А, Перша Львівська Медіатека

Скільки: безплатно

Тема нашої конференції – «Думай глобально, дій локально». Ми хочемо показати, що наше місто може створювати нові творчі тенденції та розвивати різні сфери життя, а не просто слідувати глобальним трендам. Наша головна мета – показати, як «маленька» людина може змінити увесь світ.

Коли: 4 березня, 10:00

Де: Львів, вулиця Стрийська, 199, Арена Львів

Скільки: 700 грн

Нова мультимедійна виставка, основою для якої стали світлини польського фотодокументаліста Тадеуша Рольке. Експозиція «Завтра буде краще» складається з 50-ти фотографій, що їх Тадеуш Рольке зробив у Львові в 1990 році, а також доповнюється текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-их.

Коли:  до 17 березня

Де: Львів, вул. акад.  Богомольця, 6, Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Скільки: безплатно

Клуб-студія «Гармонія» запрошує на майстер-класи з писанкарства. Щобудня о 16.00 або о 17.00 – цікава розповідь про українські традиції, техніку виготовлення писанок, практичні заняття! Усі виготовлені писанки потраплять у Ваш Великодній кошик. Одна з них – помандрує на схід до українських військових!

Коли: 16 лютого – 16 березня

Де: Львів, вул. Кн. Романа, 12

Скільки: 80 грн

«Майже шістдесят років тому на уроці з географії дізнався про Лемберг. Перший раз відвідав його у 2008-му. Це був туристичний візит. За кілька днів намагався подивитися всі визначні пам’ятки. Це, як виявилося, було нездійсненним завданням, адже історична спадщина колосальна. Проте цих кількох днів було достатньо, аби «заразитися вірусом любові» до Львова», – зазначає художник.

На виставці будуть представлені малярські роботи та світлини, об’єднані темою трьох рідних для художника міст: Ден-Гелдер (Нідерланди), Щавно-Здруй (Польща) та Львів.

Коли: 1-31 березня
Де: Львів, пр. Свободи, 20, Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького
Скільки: 15 грн

Одеса

NT-Art Gallery представляє групову виставку, що об’єднала живописні роботи трьох українських художниць – Валерії Трубіної, Таї Галаган та Інари Багірової.
Спільним мотивом для мисткинь стало редукування кольору до фотографічного ч/б у серії живописних полотен, над якими вони працювали протягом останнього року. Однак формальний прийом, можливо, єдина подібність, так як художниці лишаються вірними своїй тематиці та виразним засобам.

Коли: 5 березня, 11:00

Де: Одеса, Лідерсовський бульвар 5 – Галерея сучасного мистецтва NT-Art

Скільки: безплатно

Опера у 2-х діях

Лібрето Луїджі Ілліки і Джузеппе Джакози за мотивами п’єси Давида Беласко й повісті Джона Лютера Лонга «Гейша»

Тривалість вистави з антрактом: 2 години 45 хвилин

Коли: 4 березня, 18:30

Де: Одеса, провулок Чайковського, 1, Оперний театр

Скільки: 20-200 грн

Довгоочікуваний сольний концерт Василя К. в Одесі в рамках концертного туру Україною! Неповторний стиль Василя К. поєднує в собі ліричність бардівської пісні, відстороненість і неоромантизм, професіоналізм і гітарну імпровізацію. На даний момент Василь К. & Інтелігенти знаходяться в стадії запису нового альбому. Цей тур – перший в Україні за останні чотири роки.

Коли: 5 березня, 19:00

Де: вул. Приморська, 15/17, Underpub

Скільки: 150 грн

«Лускунчик» – балет Петра Ілліча Чайковського у двох актах на лібрето Маріуса Петіпа за мотивами казки Е. Т.А. Гофмана «Лускунчик і мишачий король».  Прем’єра балету відбулася 6 (18) грудня 1892 року в Маріїнському театрі в Санкт-Петербурзі в один вечір з оперою «Іоланта».  У різних редакціях є різночитання в імені головної героїні: Клара й Марі. В оригінальному творі Гофмана ім’я дівчинки Марі, а Клара – це її улюблена лялька. У постановках у СРСР із середини 1930-х років, у зв’язку із загальною ідеологічною установкою сюжет балету русифікувався, і головна героїня стала зватися Машею.

Коли: 4 березня, 12:00, 5 березня, 18:30

Де: Одеса, провулок Чайковського, 1, Оперний театр

Скільки: 20-150 грн

Київ

Напередодні масштабного бігового заходу Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 у Києві відбудеться щорічна серія безплатних тренувань із бігу – Open Run Day. Перша зустріч столичних бігунів із тренерами відбудеться цієї суботи – 25 лютого в НСК «Олімпійський». Наступні тренування будуть проходити щосуботи до 25 березня включно. Усього напередодні Київського півмарафону заплановано 5 тренувань та один тестовий забіг. Нагадуємо, Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 відбудеться 9 квітня.

Коли: 4 березня, 9:00

Де: Київ, вулиця Велика Васильківська, 55, НСК «Олимпійский»

Скільки: безплатно

Antvan Fashion Days – щорічний міжнародний захід світу моди і краси, який завжди приваблює представників шоу-бізнесу та ЗМІ. У вас буде можливість насолодитися виступами артистів, узяти участь у розіграшах і придбати продукцію українських і зарубіжних брендів.

Захід об’єднає покази кращих дизайнерів України, виставкову демо-зону компаній і майстер-класи від відомих модних експертів.

Коли: 4-5 березня, 10:00

Де: Київ, вул. Хрещатик 2, Палац мистецтв «Український дім»

Скільки: 250 грн

«Такої спроби проаналізувати історію України крізь призму головних новин країни ще не було. Уперше глядачі зможуть дізнатися, як створюються новини, спробувати себе в ролі ведучого й репортера, нарешті, пережити ще раз ключові події в нашій історії», – говорить генеральний директор» 1 + 1 медіа «Олександр Ткаченко.

Коли: 2-26 березня, з 11:00

Де: Київ, вулиця Лаврська, 10-12, Галерея «Мистецький Арсенал»

Скільки: 30-60 грн

Виставка робіт Грейсона Перрі, переможця премії Тернера, одного з найяскравіших художників сучасної Британії. Виставку супроводжуватиме показ документального фільму «Питання смаку з Грейсоном Перрі», у якій художник подорожує містами Великобританії й досліджує поняття смаку і його різноманітності. А щосуботи з 15:00 до 17:00 гості зможуть прослухати серію захоплюючих лекцій про різні аспекти творчості художника, спеціально розроблених освітнім партнером виставки – «Культурним Проєктом».

Де: Київ, вул. Набережно-Логова, 8, Платформа культурних ініціатив «Ізоляція»

Коли: 16 лютого – 22 березня

Скільки: безплатно

Дніпро

Африканська казка

Режисер: Вікторія Чернова.

У виставі беруть участь молоді актори театру «Повір!» випускники курсу В. Петренко 2014 року.
Сценографія й костюми – Марія Ткаченко.
Музика – Віталій Калиновський.

Цією виставою театр «Віримо!» після багаторічної паузи відновлює дитячий репертуар. Вистави для дітей проходитимуть на Малій сцені.

Коли: 4 березня, 11:00

Де: Дніпро, вул. Набережна Перемоги, Театр «Віримо»

Скільки: 30 грн

День краси в UAmade Дніпро:

11,00-14,00 – безплатні послуги стиліста @stylist_dnepr

13,00-17,00 – безплатні майстер-класи з нанесення денного макіяжу та самого гарячого тренда сезону – стробінг від салону Mimi

14,00-20,00 – безплатний майстер-клас по догляду за бородою та безплатні стрижки від Barber shop

14,00-16,00 – безплатні фотосесії на весняній фотозоні від професійного фотографа

Приходь та зустрічай весну в усій красі!

Коли: 4 березня, 11:00

Де: Дніпро, вул. Глинки 2, МОСТ-сіті.

Скільки: безплатно

Третій Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва знову збирає найяскравіших, талановитих і веселих вуличних артистів. Їх не знайдеш на зимових вулицях, але це не привід відмовляти собі в яскравих емоціях і незабутніх враженнях. Живі статуї, фокусники, міми та жонглери змагатимуться за призовий фонд у 80 000 грн, а оцінювати їхні виступи буде професійне журі. Втім, глядачі можуть самі вибрати найкращого учасника фестивалю і віддячити йому за яскраві враження дзвінкою монетою або хрусткою банкнотою – у кожного артиста буде власний «капелюх» для збору винагороди.

Коли: 4-5 березня, 17:00

Де: Зоряний бульвар, 1А, ТРЦ «Дафи»

Скільки: безплатно

В Академії музики ім. М. Глинки (вул. Ливарна, 10) зберуться найобдарованіші молоді піаністи, скрипалі, флейтисти, танцюристи віком від 7 до 15 років, щоби за допомогою відомих світових хітів у виконанні класичних інструментів, зібрати кошти на купівлю оксигенаторів для відділення дитячої кардіології, які забезпечують кров діток із киснем під час операції.

Коли: 4 березня, 16:00

Де: вул. Ливарна, 10, Академія музики ім. М. Глинки

Скільки: 300-500 грн

Автор добірки: Віта Панащук

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.