Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Контрацепція: твоє життя, твоє відповідальність

Оновлено

Починаючи з 2007 року 26 вересня в усьому світі відзначають День контрацепції.

Пропонуємо небагато визначень і цікавих фактів.

контрацепція (від новолат. contraceptio

Методів контрацепції існує досить багато. Бар’єрна контрацепція, гормональна, хімічна, природна. Але найпопулярнішим залишається бар’єрний метод – презерватив. Своєю популярністю презерватив зобов’язаний простотою у використанні й захистом як від небажаної вагітності, так і від ЗПСШ, що не всі засоби захисту можуть забезпечити.

Історія створення презерватива бере свій початок в 16 столітті. Десь на початку століття люди вже користувалися якоюсь подобою сучасного презерватива, виготовленого з оболонки органів тварин.

Найперший збережений презерватив, який дійшов до нас був створений в 1640 році.

За деякими даними, презервативи використовувалися ще в Стародавньому Єгипті і Стародавньому Римі. Так що, не потрібно стверджувати, що презервативи – наслідок розбещеності нашого часу.

Коли презервативи тільки з’явилися, вони залишалися предметами розкоші. Вартість 1 штуки для дівчини-працівниці комерційного сексу дорівнювала місячній зарплаті. Так тривало до початку 19 століття.

Не можна сказати, що ситуація сильно відрізняється від нашого часу. Багато хлопців із груп ризику не можуть дозволити собі сьогоднішню вартість презерватива. У той час як Підлітки найбільше їх потребують.

Недбале використання презервативів призводить до поширення інфекційних захворювань, таких як ВІЛ, сифіліс, геппатіт, гонорея й багато інших.

Згідно з опитуванням проведеного університетом Північної Кароліни та Інститутом соціології Російської академії наук, 47,2 % опитаних чоловіків у віці від 14 до 40 років користуються презервативами, щоби захистити себе від ВІЛ, і такий же відсоток 47,2 % використовують презерватив, щоби запобігти інші ЗПСШ.

«незважаючи на те, що презервативи неймовірно важливі, наше суспільство максимально стигматизує факт їх використання, що веде до поширення міфів і неправильного користування, особливо серед молоді. Дуже важливо говорити про такі речі відкрито «, – Аня, 17 років, Київ.

До Всесвітнього дня контрацепції Teenergizer з TeensLive запустили фото-конкурс.

Як узяти участь? 

1. Зроби цікаве фото з презервативом
2. Розмістити його в Instagram з хештегом #condomgo
3. Підпишись на TeensLIVE & Teenergizer в Instagram
4. Вік автора фото від 14 до 25 років

Головний подарунок-квитки на концерт улюбленої групи в Україні (на вибір) та інші приємні подарунки.

Ось що молоді люди вже встигли опублікувати:

«Часто ми не говоримо про наші бажання, потреби чи почуття. Мовчимо щоби не образити іншу людину, не задіти її, не зіпсувати стосунки. Але час від часу це шкодить нам самим. І якщо з емоційним дискомфортом ще можливо впоратися своїми силами, то проблеми з фізичним здоров’ям частенько не проходять легко й без ускладнень.

На жаль, так відбувається і з репродуктивним здоров’ям. Ми з якихось причин боїмося говорити про важливі речі, які захистять, збережуть чи не нашкодять нашому здоров’ю або життю й потім пожинаємо страшні плоди, які відображаються в сумних статистиках.

Саме тому я не лишаюся байдужою й ще раз запрошую (закликаю!) Вас до участі в конкурсі #condomgo від @teenslive1 i @teenergizer. Давайте покажемо, поговоримо про те, що важливо, про те, що стосується кожного з нас без винятку і про те що допоможе нам бути здоровими, щасливими і впевненими в правильності свого вибору!❤», – цитата автора.

 

«Презервативи-найдостойніший і ефективний засіб первинної профілактики. Доступні презервативи – можливість уникнути поширення інфікування. правильні знання сексуальної безпеки-здорове покоління «, – простий рецепт успіху від дані, 19 років, Київ.

«У сучасному суспільстві потрібно більше приділити уваги дуже актуальній темі про статеве виховання. Про це варто говорити з дітьми не тільки вдома, а й у школі. час сказати» стоп «забобонам і зробити життя своїх дітей краще й безпечніше» свідчить підпис.

«Усі вважають нормою вивчати українську літературу в школі та читати поезію Шевченка як базис. Але чому ж таке саме ґрунтовне вивчення не відбувається з питаннями контрацепції? Адже використання презервативу – це основа здорових та безпечних стосунків, і ця тема не має бути табуйованою».

 

«Make love not war» the say, but they forget to mention you should make it safe.
«Створюй любов, не війну» сказали вони. Але вони забули уточнити, що потрібно робити це безпечно.

Любіть, оберігайтеся, беріть участь у нашому конкурсі!

 

Автори статті: Аня Міллер і Костя Клименко

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.