Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Без паніки! або як увірватися в Новий Рік без боргів по навчанню

Оновлено

На календарях уже початок грудня, зимові свята на підході, а ось із нервишкамі й часом на підготовку до іспитів справа йде куди гірше.

Якщо ви теж ставитеся до категорії людей, які успішно відклали все «на потім», а зараз активно витрачають нервові клітини на спроби здати все в строк, то цей матеріал стане вашою паличкою виручалочкою. Що ж, так почнеться магія!

Отже, порада перша – дізнайтеся точний масштаб вашої особистої «трагедії».

Розпишіть, коли й що саме вам необхідно здати, де з’явитися й що написати. Випишіть собі терміни і приблизний час у які ви зможете виконати необхідне. Це допоможе точно знати, на що слід звернути увагу в першу чергу, а що може ще трішечки почекати.

Найлегше оформити це у форматі «to do list». Любителям сучасності з цим можуть допомогти безплатні програми, такі як, наприклад, Dreamie Planner. Любителям старовини можна створити щось подібне в блокнотику або на великому плакаті, головне не забувати перевіряти його потім. Перевага додатків у тому, що в них можна налаштувати напоминалочки.

Порада друга – не перевантажуйте себе. Намагайтеся час на відпочинок і навчання ділити більш-менш рівномірно. Іншими словами, не намагайтеся взяти навчальний Еверест нахрапом, набагато легше й ефективніше буде підкорювати цю відверто страшну гору потроху. Пам’ятайте, що найбільш продуктивним для запам’ятовування вважається перша година після пробудження, а також дві години до сну. Якщо ж самоконтроль не ваша тема, то радимо взяти собі на допомогу додатки з контролю часу в соцмережах та інеті, наприклад, Moment або Pause.

Порада третя й передостання. Всі ми пам’ятаємо, що живемо і 21 столітті, а цей час самий просунутих технологій. Так чому б не юзати їх на допомогу собі? З найкрутіших і корисних для навчання можна виділити Memrise, програмку яка дозволяє самому створити флешкарти для запам’ятовування слів.

і останній найважливіший, порада – не заганяйтеся. Ніхто не говорить про те, що потрібно забити на навчання і спокійно спостерігати за палаючими дедлайнами, але крапелька здорового пофігізму врятує вам багато нервових клітин. Пам’ятайте, що потрібно вміти вчасно вимкнути синдром відмінника і вчити для себе і свого майбутнього, а не для вчителя.

На цьому закінчимо наш лікнеп, чекаємо ваших коментарів і робимо успішно впоратися з іспитами.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.