Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Аутинг

Оновлено

Хтось без попередження й без дозволу розповів публічно про твою сексуальну орієнтацію? Це неприйнятно й зовсім не окей. А для подібних ситуацій уже існує термін – аутинг. 

Чувши про такий вираз? Якщо ні, читай наш новий # Інтернетсловар. 

Аутинг за змістом протилежний камінг-ауту. На відміну від камінг-ауту, коли людина добровільно розповідає іншим про свою сексуальну орієнтацію та / або гендерну ідентичність, аутинг – розголошення без згоди. 

У нашому суспільстві, де бувають популярними гомофобні погляди, це може стати для людини серйозною проблемою, і він може постраждати психологічно і фізично.

Хоча існують і прихильники аутинга. Вони вважають, що потрібно розголошувати інформацію про сексуальну орієнтацію знаменитостей і політиків, щоби поширювати дані про реальну кількість представників ЛГБТ + і підвищувати терпимість у суспільстві.

Гучний випадок аутингу трапився в США у двадцятому столітті. Перший відкритий гей в американській політиці Харві Мілк розповів публічно про те, що національний герой США Олівер Сіппл, який врятував життя президенту Джеральду Форду, – гомосексуальний. І хоча політик робив це з благими намірами, а саме хотів показати, що геї здатні на героїзм, для Сипла все закінчилося погано. Він пережив сварку з батьками, багато пив, у нього почалися проблеми з ментальним і фізичним здоров’ям 

Розповідати чи не розповідати про свою сексуальну орієнтацію-Це вибір людини, а аутинг – досить небезпечна практика, особливо в гомофобному середовищі. Не можна використовувати аутинг як інструмент помсти, тиску або навіть «допомоги», коли здається, що таким чином ти можеш допомогти іншому стати «вільним» або суспільству – більш толерантним. 

Якщо ти зіштовхуватися з такою проблемою, хочеш виговоритися або отримати підтримку, пиши нашим консультантам на сайті в розділі «Консультації». Ми завжди поруч.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.