Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Серіали про підлітків

Оновлено

Чому б не почати новий тиждень продуктивно і з перегляду класного серіалу? Звучить як відмінний план! 

Сьогодні ми розповімо вам про 5 серіалах про підлітків, у яких піднімаються теми сексу, ЛГБТ+, любові до себе і які варто подивитися. Це не картини в стилі «Пліткарки» про дуже багатих тінейджерів, яких грають 30-річні актори

А щоб отримати ще більше користі й питань від мами» А ти все розумієш, що вони там говорять», Дивись їх англійською із субтитрами. Це дуже прокачує мову!

Статеве виховання / Sex Education

Почнемо вже, можна сказати, з класики. Надсилаємо цьому серіалу мільйон сердечок і лайків! Швидше за все, ти вже бачачи його, але якщо немає, заноси в список «маст воч» просто обов’язково. 

Серіал розповідає про життя підлітків у невеликому містечку. Головний герой серіалу Отіс вчиться в школі й живе зі своєю мамою-сексологом. У нього є кращий друг-гей Ерік і подруга Мейв. Головні теми серіалу, як уже зрозуміло з назви, – секс, безпека, відносини, здоров’я! У кожній серії піднімаються різні проблеми: асексуальність, право на аборт, відмінність порно від реального життя, активна згода, любов до свого тіла й багато інших! Крім того, незважаючи на серйозність тем, які висвітлюються, сам серіал дуже яскравий, місцями легкий і з хорошим гумором.

Ейфорія / Euphoria

Анастасія, 18 років-художниця, філологиня, езотерик

Головна героїня серіалу старшокласниця Ру, у якої наркотична залежність, повертається після літа в клініці у своє рідне місто. У Ру зав’язується дружба з трансгендерною дівчиною, яка нещодавно зробила перехід. У серіалі зачіпаються такі проблеми: пошук себе, нерозуміння з боку батьків, токсичні відносини, ментальні розлади, наркотики, булінг. Автори картини показують, що проблеми підліткового віку – це не дурниця й не дурниці, а навпаки. 

І попереджаємо, що після перегляду з’являється стійке бажання постійно робити неоновий макіяж і обсипатися блискітками! 

13 причин чому / 13 Reasons Why

Головному герою серіалу, старшокласнику Клей, у руки отримує коробка з аудіокасетами, які записала його подруга Ханна перед тим, як вчинити самогубство. Кожну серію глядачі знайомляться з новою касетою й новою історією. У кожній серії ми бачимо, що довелося пройти дівчині й чому сталося те, що сталося. 

У цьому серіалі дуже глибоко розкривається тема булінгу, жорстокості однокласників, слатшеймінг і те, до чого таке ставлення може привести. 

Кінець * * * го світу / the End of the F * * * ing World

Сімнадцятирічні Джеймс і Аліса кидають усе і відправляються в дорожню подорож без грошей і конкретних планів. Звучить непогано, згодні?

Джеймс, замкнутий і сором’язливі хлопець, вважає себе психопатом і постійно носить із собою ніж, щоб убити їм Алісу. А Аліса ж, навпаки, відкрита, галаслива і смілива бунтарка. Вона хоче знайти свого батька, який давно кинув її. Підліткова чорна комедія будується навколо любові хлопця й дівчини й навколо траблів, з якими їм доводиться справлятися на шляху. 

У серіалі розкривається проблема самотності підлітків і нерозуміння їх із боку батьків.

Мені це не подобається / I Am Not Okay with This

Серіал від творців «Кінець * * * го світу». На відміну від попередніх картин і проблем, які в них піднімаються, тут з’являються суперсили. 

Сімнадцятирічна Сідні Новак розуміє, що володіє силою телекінезу: у моменти сильних негативних емоцій вона здатна ламати й переміщати предмети. І в цілому життя Сідні непроста: два роки тому її батько покінчив життя самогубством, мама багато працює й не приділять час дочки, грошей у сім’ї мало, а подружка весь час проводить зі своїм новим хлопцем. У серіалі піднімаються теми відносин із батьками, шеймінга, самотності, усвідомлення підлітком власної сексуальності та інші. 

А ти любиш взагалі дивитися серіали? Який твій улюблений? У наступній добірці ми розповімо про менш популярних, але теж дуже крутих серіалах!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.