Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чи існують жіночі презервативи?

Оновлено

Про презервативи звичайних, тобто про ті, які потрібно надягати на пеніс, ми вже говорили багато. І будемо ще багато разів говорити-говорити-говорити. Але сьогодні давай обговоримо таку тему, як «жіночі» презервативи. 

Що це таке?

Це бар’єрні контрацептиви, які на відміну від тих презервативів, які є в будь-якому супермаркеті, вставляються в піхву. 

Взагалі такі презервативи називаються внутривагинальными. Хоча така назва й менш популярне, але воно більш коректне, так як їх можуть використовувати трансгендерні персони. 

Як це працює?

Презерватив має циліндричну форму. На кожній стороні циліндра є кільця, одне з яких – відкрите. Закрите вставляється всередину піхви, а відкрите залишається зовні й допомагає презервативу щільно прилягати. Презерватив потрібно вставляти до сексуального контакту, а сама процедура може нагадувати введення тампона. Але звичайно, перед тим, як його використовувати, краще уважно прочитати інструкцію. Також потрібно стежити, щоби під час сексу член партнера перебував у презервативі.

І про всяк випадок скажемо: одночасно можна використовувати тільки один презерватив-звичайний або внутрівагінальний.

У чому перевага внутрішньовагінальних презервативів?

Навіщо взагалі напружуватися й купувати якісь особливі презервативи, якщо можна користуватися традиційними? Головна перевага – завдяки їм дівчина може сама контролювати процес і бути впевненою, що вона захищена від захворювань, які передаються статевим шляхом, і від небажаної вагітності.  

Ще такими презервативами часто користуються працівниці комерційного сексу. Вони використовують їх як профілактику ВІЛ. 

❗️але є й мінуси. 

Найсерйозніший-більш низька ефективність у порівнянні зі звичайними презервативами. Можливо, саме помилки в їх використанні є основною причиною низької протизаплідної ефективності. Тому перед першим використанням, до сексуального контакту, краще кілька разів потренуватися.

Деяким дискомфортно використовувати такий метод контрацепції, так як у деяких випадках може бути тертя. Також під час сексуального контакту можуть з’явитися специфічні гучні звуки (тому краще використовувати лубрикант). Ну і внутрівагінальні презервативи знайти в продажу куди складніше, ніж звичайні. 

У цілому, кожен сам вирішує, що йому/їй використовувати. Головне, щоби було комфортно! 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.