Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

7 способів побороти апатію

Оновлено

Буває таке, що ніби як все добре, але абсолютно нічого не хочеться. Прокидаєшся та усвідомлюєш, що немає сил навіть вимкнути будильник, не кажучи вже про те, щоб встати з ліжка і почистити зуби. Впасти в апатію може кожен, достатньо лише приділяти час всім «потрібно», а не рутинним і таким важливим «хочу».

Розповідати про цей стан можна довго, але давай відразу перейдемо до справи: як же перемогти цю підступну апатію?

Дозволь собі все і хоча б спробуй не відчувати за це провину
Не потрібно включати силу волі і намагатися зробити те, що введе тебе в ще більший стрес. Краще зроби те, що давно хотілося. Нікуди не біжи, нічого не вирішуй, просто будь в моменті та роби те, чого хочеться саме зараз.

Розкажи про свій стан хоча б одній людині
Говорити комусь, що ти в глибокій апатії — складно. Це як визнати свою слабкість. Але повір, після щирої розмови ситуація вже не буде здаватися такою безнадійною. Поговорити ти можеш з другом, рідними або з нашим рівним консультантом ❤️

Уникай мотиваційних сторіз і постів блогерів
Тут все просто — сховай сторіз і пости зі своєї стрічки, зараз вони не принесуть тобі ніякої користі.

Спробуй медитацію
Медитація — це крутий спосіб побути в моменті та відпочити.
Існують спеціальні практики, з якими в перші рази тобі буде легше зануритися в процес. Просто знайди їх на просторах інтернету. Головне в медитації — це зайняти зручне положення, в якому твоя спина рівна, а грудна клітина відкрита. Закрий очі, сконцентруйся на диханні та ні про що не думай.

Запитай себе, що, крім роботи чи навчання, наповнює твоє життя
Так ти зможеш визначити свої хобі. У стані апатії важливо забути про свої рутинні справи та зосередитися на найважливішому — житті.

Відкрийся для нових відчуттів
Важливо наповнювати своє життя фарбами. Заводь нові знайомства, ходи в кіно, танцюй, займайся спортом та просто кайф.

Спровокуй вироблення окситоцину
Коли поступово почнеш приходити в себе і стане трохи легше, запропонуй друзям зустрітися. Зіграйте в настільні ігри, влаштуйте ночівлю або просто підіть зустрічати світанок — це точно зарядить тебе на хороший стан.

Віримо в те, що наші поради допоможуть тобі вийти зі стану апатії. Але якщо ти відчуваєш, що цього недостатньо — пиши нашим рівним консультантам, вони завжди на сторожі твого психічного здоров’я ?? ❤️

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.