Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як пережити розрив

Оновлено

“Не велика втрата”, “Правильно, що розійшлася з цим мудаком”, “Ой, у тебе таких ще мільйон буде, не парься”, – подібні фрази ти часто можеш чути, коли розлучаєшся з партнером. Але, на жаль, усі чудово розуміють, що такі «слова підтримки» не допомагають, а роблять лише гірше.

Як зібрати себе після розлучення з коханою людиною? Давай сьогодні поговоримо про це.

Кожен індивідуальний і переживає розрив по-своєму. Час, який може знадобитися для того, щоб прийти до тями залежить від нервової системи, обставин і зусиль, які ти докладаєш до того, щоб почати жити з чистого листа.

Для того, щоб процес втрати протікав без ускладнень і закінчився, дуже важливо проходити всі його стадії:

Дай собі час пожуритися, влаштуй своєрідну жалобу за втраченими стосунками та розбитими надіями на спільне майбутнє. Постарайся змиритися з незворотними змінами у своєму житті, навчися жити на хвилі нової енергії, без любові та підтримки партнера, на які звикла розраховувати за проведений разом час.

Очисти простір. Проведи генеральне прибирання, зроби перестановку меблів. Очищення зовнішнього простору — своєрідне ментальне чищення, після якого прийняти зміни стане легшим.

Стабілізуй свій емоційний стан і знайди в собі сили продовжувати доглядати себе. Регулярне здорове харчування, манікюр, прогулянки на свіжому повітрі, фізичні навантаження допоможуть тримати себе в тонусі як фізичному, так і емоційному.

Зміни імідж. Поекспериментуй з кольором і довжиною волосся, сходи на шопінг, позбався речей, які тобі більше не подобаються. Зовнішнє впливає на внутрішнє – це факт, і незабаром ти відчуєш себе краще.

Підтримка оточення. Після розриву близькі люди намагатимуться відвернути тебе від тяжких роздумів, витягти з дому, зайняти чимось цікавим. Не відмовляйся від їхньої допомоги, адже розваги у колі люблячих людей — чудовий спосіб відчути себе краще. Також, отримати підтримку ти можеш у наших рівних консультантів.

Знайди внутрішній ресурс. Уникни образу жертви і очікування, що хтось повинен зробити тебе щасливим. Перестань шукати кохання десь ще, адже головна людина у твоєму житті — ти сама. Стань генератором позитивних емоцій самого себе. Знайди те, чим тобі подобається займатися, і те, що тебе розвиватиме, робитиме впевненіше і щасливіше.

Якщо ти щиро потребуєш не тільки любові і прихильності, але самої особистості близької людини, то відкрито скажи їй про це, без загроз і маніпуляцій. Запропонуй разом опрацювати ті проблеми та образи, які накопичилися за час ваших стосунків. Так ви принаймні зможете зізнатися собі в тому, що зробили все, що могли. Якщо партнер категоричний у своєму рішенні розлучитися, то тобі залишається лише прийняти його вибір і почати жити своїм новим, окремим життям.

Як уникнути руйнівного сценарію у майбутньому?
Щоб вибрати відповідного партнера і не повторити сценарій минулих відносин, важливо насамперед вирішити свої особистісні проблеми, познайомитися з собою, дізнатися про свої переваги, зрозуміти, що приваблює в людях, а що відштовхує. Не забувай про те, що цінно у відносинах, який союз ти хотів би побудувати з іншою людиною і як ти бачиш своє щастя в парі.

Під час непростих змін у житті дуже важливо пам’ятати, що ти перебуваєш у незвичному для себе стані, і по можливості допомагай собі: повноцінно їж, висипайся, роби зарядку, щоб скинути напругу, харчуйся тими продуктами, які дають сили та не навантажують організм. І пиши нашим рівним консультантам, вони завжди готові допомогти тобі?

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.