Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

«Ми хочемо, щоби діти грали»

Оновлено

Раніше рівень освіти у Фінляндії нічим не відрізнявся від інших країн. Але Фінляндії це не подобалося, і вони спробували новий нестандартний підхід і з часом вибилися у світові лідери. Фінські школярі на першому місці. Як їм це вдалося? Секрет успіху фінської системи освіти дуже незвичайний і дуже простий, а головне йде в розріз із багатьма усталеними традиціями.

Як не парадоксально, головний секрет у тому, що у дітей немає домашнього завдання! Як каже міністр освіти Фінляндії: «У дітей має бути більше часу бути дітьми й насолоджуватися життям». Після школи час, який їхні однолітки витрачають на підготовку уроків, фінські школярі можуть робити, що хочуть, хоч лазити по деревах, але наступного дня, коли вони прийдуть до школи, вони повинні розповісти вчительці, що ж вони бачили. Діти проводять у школі не більше 20 годин на тиждень і встигають засвоїти весь матеріал. Наш мозок потребує відпочинку, а якщо вчитися занадто багато й без перерв, робота виходить не ефективною. Тому у школярів у Фінляндії найкоротші навчальні дні, і найкоротший навчальний рік.

«Ми намагаємося навчитися дітей бути щасливими людьми. Поважати себе та інших «– таке завдання ставить перед собою вчитель математики. В учнів є час на ігри і спілкування з друзями, адже життя проходить навколо школи, а не тільки в її межах. Вони розвивають себе як особистість.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.