Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

ВІЛ / СНІД не спить

Оновлено

Зараз у Дурбані, Південна Африка, проходить 21 Міжнародна конференція з питань ВІЛ / СНІДу.

В усьому світі в порівнянні з 2000 р., кількість нових випадків інфікування дітей через передачу ВІЛ від матері при народженні або грудного вигодовування скоротилася на 70 %. Але вона досі залишається набагато вищою, ніж ставилася мета. В Україні зберігається один із найвищих темпів поширення ВІЛ у порівнянні з іншими країнами регіону.

Однією з основних груп ризику є Вулична молодь (віком від 15 до 24 років) – 18,4 % з них інфіковані ВІЛ. Згідно з останньою оцінкою, чисельність підлітків у групі ризику інфікування ВІЛ в Україні становить 123 500 осіб, з них 90 000 – вулична молодь. Перед ними постають численні перешкоди в отриманні необхідної допомоги (як медичної, так і соціальної), пов’язані з недоступністю або перебоями в наданні послуг із ВІЛ. Також за даними ЮНІСЕФ рівень турботи про власне здоров’я серед української молоді низький: 1 з 4 знає про шляхи передачі ВІЛ і 1 з 10 мав досвід тестування на ВІЛ.

Durban_$_

На конференції в Дурбані всю українську молодь представляє Данило Столбунов, активіст нашої організації Teenergizer. Його виступ присвячений відстоюванню прав молоді:

Політика Teenergizer це виховання лідерів. Ми віримо в молодь і тому ми, молоді та активні, намагаємося побудувати світ, вільної від дискримінації, і де немає потреби захищати права молодих людей.

Звіт про конференцію дуже скоро на нашому сайті.

Джерело: unicef.org.ua

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.