Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Про харчові відходи та глобальне потепління

Оновлено

Коли ми думаємо про речі, які шкодять нашій планеті, насамперед приходять на думку труби й розливи нафти, чи не так? Мало хто згадає запліснявілі залишки їжі в холодильнику. Проте, саме харчові відходи найбезпосереднішим чином впливають на зміну клімату. Доповідь ООН про використання продовольчих ресурсів стверджує, що близько 40 % харчових продуктів, вироблених у США, опиняється на смітнику. У Європі щорічно викидається 100 млн тонн харчових продуктів. І це відбувається тоді, коли майже мільярду людей нема чого їсти.

Не варто забувати, що виробництво продуктів харчування, їх транспортування і зберігання вимагає великих ресурсів.

Шкідливі випаровування, що виходять від «недоїдених» продуктів можуть скласти в рік до 2,5 гігатон в еквіваленті вуглекислого газу.

Тільки вдумайтеся: якби харчові відходи були країною, це було б третє за величиною джерело викидів парникових газів (після Сполучених Штатів і Китаю). У США саме звичайні споживачі такі, як ми з вами, викидають їжі більше ніж підприємства або ресторани. Ми заходимо в супермаркет і купуємо мільйон непотрібних продуктів, які навіть не хочемо, і забуваємо про їх наявність у холодильнику.

Звичайно, ніхто не любить викидати їжу. Якщо правильно розподілити залишки свого харчового раціону, можна нагодувати голодних і почати боротися з глобальним потеплінням. У відео нижче підприємці та дослідники намагаються вирішити питання про харчові відходи.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.