Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Активний 2018 рік

Оновлено

10 класних можливостей для класної молоді у 2018.

The Barbara Petchenik Competition – це змагання для дітей та підлітків, що обожнюють географію та карти зокрема. Конкурс було засновано Міжнародною картографічною асоціацією (ІСА) 1993 р. у пам’ять про Барбару Печенік, колишню віце-президентку ICA, яка захоплювалась створенням карт для дітей. Змагання відбуваються раз на 2 роки у Вашингтоні, США. Узяти учать може будь-хто у віці 6-16 років.

Vesna-Soft – це фестиваль для школярів та студентів, присвячений IT та програмуванню. Важливий етап фестивалю – хакатон, де учасники можуть працювати над власними проєктами, презентувати їх професійній публіці та отримувати призи за найкращу розробку. Фестиваль має на меті розвиток IT-спільноти в Кіровограді, але до участі запрошують молодь з усієї України. Наступний фестиваль відбудеться у квітні.

Ти не купуєш у супермаркетах пластикові пакети і відмовляєш від цього друзів? Піклуєшся про довкілля? Тоді тобі буде цікава наступна можливість. Щороку американська громадська організація Action For Nature (AFN) намагається відшукати та нагородити молодих людей віком від 8 до 16 років, які беруть активну участь у вирішенні проблем довкілля. Кожен еко-герой, як їх називають організатори конкурсу, показує на власному прикладі, що одна людина може змінити світ на краще. Для участі потрібно надіслати аплікаційну форму та розповісти, що ви робите для того, аби зберегти планету. Після цього журі з науковців-природничників, біологів та освітян визначить переможців, які отримають грошовий приз та спеціальний сертифікат.

Intel ISEF є найбільшим у світі конкурсом науково-технічних проєктів для учнів 9-11 класів. Для того аби потрапити до фіналу конкурсу в США, українським школярам спершу потрібно податись на національний конкурс, який складається з двох етапів: Intel-Eco для екологічних проєктів та Intel-Tech для технічних розробок. Найкращі проєкти матимуть змогу взяти участь у міжнародному фіналі, який проходить щороку в травні в одному з міст США. Тут проєкти оцінюють члени журі, серед яких є навіть лауреати Нобелівської премії.

Всеукраїнський фестиваль Robotica – це наймасштабніше науково-технічне свято для українськтх тінейджерів. Київський фестиваль пропонує декілька заходів, серед яких конкурси, виставки, воркшопи та майстер-класи, за результатами яких визначаються найкращі робототехніки, конструктори та архітектори України. Robotica важливий ще й тим, що саме в його межах відбуваються національні етапи відбору на міжнародні змагання World Robot Olympiad та First Lego League. Подія відбувається щороку, вхід вільний, але участь у змаганнях коштує 250-450 грн.

Олімпіада геніїв – це потужний міжнародний конкурс, місія якого – розповідати, чому так важливо турбуватись про довкілля та сталість розвитку планети за допомогою науки, мистецтва, літератури, інженерії, дизайну та бізнесу. До участі в Олімпіаді, що проходитиме в Освего, США, запрошують молодих агентів змін із найрізноманітніших сфер, які роблять внесок у збереження планети та розвиток суспільства. Заявки на участь можуть подати підлітки від 12 років у таких категоріях: відео-презентації Genius Talks, візуальне мистецтво, музика, бізнес, робототехніка, наука та література. Подія відбувається щороку влітку, участь в Олімпіаді геніїв коштуватиме від 40 доларів.

Kyiv Maker Faire є частиною глобального руху мейкерів з усього світу Maker Faire. В Україні рух рух розпочався у 2015 році, і з кожним новим фестивалем йому вдається залучати все більше українців, що прагнуть створювати та винаходити нове. Це своєрідне поєднання науки, IT, ремесел, а також зустріч технічних ентузіастів, крафтерів, інженерів, наукових клубів, авторів, художників та студентів. Цього року Maker Faire включав програму лекцій для творців власних мейкер-спейсів, інженерну зону, зону з дослідження альтернативних джерел енергії та розумного побуту, майстерню, а ще шоу дронів та виставку робототехніки. Подія відбувається щороку в Києві.

Місія ISweep – надихати школярів на збереження ресурсів планети та забезпечення її сталого розвитку. Олімпіада збирає сотні найталановитіших підлітків у галузі STEM-дисциплін (наука, технології, інженерія, математика) з усього світу, щоби разом розважитись та позмагатись. Молодих інноваторів запрошують презентувати свої проєкти орієнтовані на збереження довкілля та вирішення найболючіших проблем на планеті. Призовий фонд конкурсу складає понад 100 тис. доларів. Категорії, у яких змагатимуться учасники: енергетика, інженерія, проблема забруднення довкілля, проблема здоров’я та хвороб. Подія відбувається щороку в Г’юстоні, США. Участь у ній безплатна для молоді до 21 року.

 

Кілька років тому українські випускники Гарварду, Єлю та інших престижних американських універститетів об’єдналися і створили організацію Ukraine Global Scholars, щоби допомагати українським школярам вступати до найкращих університетів, коледжів і приватних шкіл США та отримувати там стипендії.

Організатори допомагають подати заявку та підготуватися до екзаменів, а найкращим учням оплачують складання іспитів, яке в Америці традиційно платне. Щороку на програму відбирають не більше 20 учасників, і щоб отримати цей шанс, треба витримати три етапи випробувань: подати заявку на сайті англійською мовою, скласти онлайн-тест з англійської та математики, а потім пройти дві співбесіди з членами команди. Але результат того вартий. Наприклад, школяр із Києва після підготовки в Ukraine Global Scholars отримав запрошення від шести престижних університетів Америки та обрав Гарвард. Цього року на навчання до США поїдуть 13 учасників програми. Наступний набір відкриється у січні.

Британська Рада спільно з агенцією економічного розвитку PPV Knowledge Networks та локальними партнерами запрошують українських креативних підприємців-початківців долучитись до програми Creative Enterprise Ukraine.

Програма розрахована на підприємців, які представляють креативний бізнес та мають до 2-х років професійного досвіду. Також до програми можуть долучитися люди з деталізованою ідеєю, які тільки планують започаткувати власну справу.

Бізнес-проект або ідея підприємців має належати до одного із секторів: видавнича справа, дизайн, архітектура, візуальне мистецтво, музика, театр/танець, кіно, радіо/ТБ, фотографія, цифрові медіа, фестивальний менеджмент, креативні простори; ІТ-рішення, маркетинг та піар для культурних/креативних проєктів, відеоігри, ремесла, освітні проєкти у сфері культури тощо.

Протягом 4 днів учасники працюватимуть над наступними темами: місія проєкту, портрет клієнта, унікальність пропозиції, покроковий бізнес-план, управління фінансами та маркетинг проєкту.

Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі.

Дедлайн: 14 січня 2018

Авторка: Поліна Журавель

Illustration: Anne Laval

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.