Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Я голодувала, зривалася і викликала блювоту, або моя історія РПП

Оновлено

РПП: що це й мій досвід.

Відраза від їжі, дієти, булімія і прийняття себе.

Для початку, давайте розберемося, що це таке:

РПП – розлади прийому їжі (розлади харчової поведінки) – психологічно обумовлені розлади, пов’язані з прийомом їжі.

З поширених: булімія, анорексія,

компульсивное переїдання, втрата апетиту і тд.

Моя історія

Як і більшість підлітків років 13-15, я була стурбована своїм зовнішнім виглядом, і вирішила, що мені потрібно сісти на дієту, щоби скинути пару зайвих кг.

Почалося все з дієти, що межує з ПП (правильне харчування): відварна грудка, овочі, фрукти, сир і тд. Через тиждень я зрозуміла, що ця дієта занадто довга для мене, бо результат у 1 кг на тиждень мене не влаштовував.

Тоді я знайшла для себе групу ВКонтакте» типова Анорексічка «і дізналася про маложорстві (зменшення кількості калорій у день <1000). Вага почав йти швидше, але в якийсь момент просто став. Я вирішила перейти на питну, з нею вийшли такі ж результати.

Вага то стояв, то повертався назад, і все в тій же групі я знайшла для себе «ідеальну» дієту: раціон складався то з одного огірка в день, то з однієї картоплини, а то й зовсім із води. Звичайно, почала в той же день. Але я часто зривалася, і врешті-решт вирішила зовсім не їсти, щоби не було спокус з’їсти щось зайве.

Я не вірила, що голод якось вплине на моє здоров’я. Я голодувала вже близько 5 днів, коли в гостях у подруги в мене закрутилася голова, потемніло в очах і носом пішла кров. Ось тоді то я і злякалася й почала їсти знову.

Але мої «геніальні ідеї» на цьому не закінчилися. Я почала придумувати мерзенні асоціації до їжі, щоби викликати огиду і пригнічувати апетит (наприклад:рис – личинки, макарони – черви і тд).

Це не завжди допомагало, і я часто зривалася, змітаючи підлогу холодильника не в силах зупинитися. Я їла й лаяла себе за те, що їм, лаяла себе навіть за те, що моє тіло відчувало голод, їла, засмучувалася і знову їла, намагаючись заглушити свої емоції. Вага почала приходити.

Після чергового компульсивного переїдання мені стало настільки погано, що єдиним виходом стала блювота.

І ось же воно! Геніальне рішення: два пальці в рот і все пройде! Я об’їдалася до болю в животі, після чого негайно спускала все в унітаз тим же шляхом.

Добре, що це вчасно помітила мама, я почала нормально їсти і припинила викликати блювоту.

Мені було важко повернутися до нормального режиму харчування. І складність полягала навіть не в тому, що організм звик до блювоти або в збитому обміні речовин. Головна складність – у голові.

Найскладніше й потрібне – полюбити себе!

Себе, своє тіло, кожну свою складочку або розтяжку. Зараз мені 20, і я з упевненість можу сказати, що люблю своє тіло. І це фундамент усього мого життя!

Любіть себе, приймайте своє тіло, свої думки.

Дуже важливо не залишатися один-на-один зі своїми тарганами, щоби не дати їм цілком опанувати тобою. Мені свого часу допомогли розмови із сестрою: було, з ким обговорити ситуацію, щоби краще зрозуміти її з боку.

Якщо тобі потрібна розмова, консультація або підтримка, я та інші наші консультанти завжди на зв’язку. Пиши!

Авторка: Свята Анна

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.