Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

#ИнтернетСловарь: краще

Оновлено

На нашій сторінці в ми часто ділимося значеннями різних термінів, які тільки недавно з’явилися в побуті інтернет-користувачів.  Зараз ми поділимося з тобою нашими улюбленими термінами!

  • Мувмент або громадський рух-тип колективних дій або об’єднань, увага яких зосереджена на конкретних політичних або соціальних проблемах. Ось одні з найвідоміших із них:
    Движение
    ️ ️ рух за громадянські права чорношкірих у США-масовий громадський рух чорношкірих громадян США й підтримували їх білих активістів проти расової дискримінації в 1950 – і-1960-і роки.

    ️ ️ Фемінізм-спектр ідеологій, політичних і соціальних рухів, спрямованих на досягнення рівності політичних, економічних, особистих і соціальних прав для жінок або подолання сексизму.

    ️ ️ рух за звільнення тварин (який іноді також називають рухом за права тварин) – це міжнародний громадський рух зі США, учасники якого прагнуть покласти край глибоким моральними і правовим відмінностям між істотами людської й нелюдської природи. ⠀

 

  • Ейджизм – дискримінація за віком.
    Це виражається в стереотипах, впливає на наше життя, навчання, роботу та особисте життя.
    Давай краще розберемо все на практиці!

    подивися наші приклади, хто знає, може, ти вже з цим зіштовхував(ась)?

    – ти не доріс(ла)⠀
    – ти ще дитина⠀
    – виростеш – зрозумієш ⠀
    – Ти мене ще і вчити будеш?⠀
    – малолітка⠀
    – Молокосос⠀
    – що ти про себе уявив(а), тобі-то скільки років?⠀
    … і подібне.⠀

 

  • Газлайтинг-форма психологічного насильства, коли одна людина маніпулює іншим, намагається його переконати, спотворює інформацію так, що інший починає сумніватися у своїх спогадах і в тому, наскільки він правильно розуміє те, що відбувається навколо. ⠀Це часто використовують абьюзери як спосіб встановити контроль над іншою людиною. Хоч ніхто й не заперечує, що хтось, хто переконує вас у тому, що якоїсь події не було, дійсно міг забути про ситуацію.

    Назва така через п’єсу» Газове світло «(«Gas Light»), за якою в ще 1944 році був знятий однойменний фільм. Чоловік героїні, Грегорі, переконує її, що вона божеволіє, щоби приховати власні злочини.

    Мета газлайтингу-змусити іншу людину сумніватися у власній пам’яті. ⠀

    Абьюзер може: ⠀ ⠀

    ⠀ ♀ ️заперечувати ситуацію «я не міг такого сказати, Ти придумуєш «
    ️️знецінювати емоції іншого» будь спокійніше «⠀
    ️ ️ переконувати в тому, що інший ненормально реагує на ситуацію «хіба нормально так плакати в такій простій ситуації?»

    Ми б радили не сумніватися в тому, що знаєш і пам’ятаєш, а задуматися. Може, хтось просто намагається тебе переконати?

    Якщо не виходить поодинці, ти завжди можеш звернутися за підтримкою до наших онлайн-консультантів!

 

  • Менсплейнінг-це коли чоловік щось поблажливо пояснює жінці ««роблячи знижку» на її стать.
    Це щось «спеціально для дівчаток», щось, що стосується «чоловічих» справ, на зразок техніки і спорту, а ще до нього ми спокійно можемо віднести: непрохані коментарі (так-так, навіть якщо ти-професіоналка у своїй справі), настирливі пропозиції про допомогу, коли вона не потрібна і всякого роду втручання у твоє особисте, частіше робоче, простір.

    Поки жіночі форуми рясніють порадами про те, як успішно розіграти наївність, ми хочемо розповісти, як із ним боротися.
    Це нерозумно – вважати, що твоя награна дурість приємно тішить самолюбство співрозмовника. Пам’ятаєш, тобі говорили, що чоловік – голова, а ти – шия?
    Так ось. Ніяка ти не шия. А тепер записуй:
    Є три важливі фрази: «Не перебивайте мене», «Я тільки що це сказала» й «Не треба пояснень».

    Ось їх важливо говорити й собі, і кому-небудь, хто стане перебивати тебе наступного разу.

    У тебе не вийде з першого разу й напевно твій характер назвуть складним. Але найважливіше – продовжувати говорити. І, звичайно, не зупинятися. ⠀

 

  • Гостинг-це раптове зникнення, ігнорування дзвінків і повідомлень партнера (від англійського ghost – привид).

    звучить смокче, якщо чесно.

    з одного боку, бажання прірву без пояснень зрозуміло: ніякої лайки і витрати часу на емоції. Але це тільки здається таким, тому що гостер не бачить наслідки свого вчинку – біль, травму, шок, розлад і замішання, – охоплюють людину, яку кинули й не сказали Чому. ⠀

    по суті, гостинг-це емоційна жорстокість. Ви відчуваєте безсилля, у вас немає можливості поставити питання й отримати пояснення. Немає інформації, яка б допомогла вам пережити розрив. Вас позбавили права голосу, не дають висловитися, висловити почуття. Але ж можливість поділитися переживаннями-сама по собі терапевтична.

    сам термін став популярний у різних сферах у 2010-х роках. Перше офіційне трактування поняття відбулося у 2015 році словником Collins English Dictionary.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.