Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як стати більш екологічним?

Оновлено

В Австралії горять ліси, а люди досі впевнені, що вони нічим не можуть допомогти. Ми тут, щоби довести зворотне! Тут зібрані кілька дуже простих порад, як стати екофрендлі. І тобі це точно підійде.

1. Пластик.
По можливості не купуй пляшечки, які викинеш відразу після їх спустошення. Якщо любиш воду, просто бери її із собою.
(Це зовсім не означає, що ти повинен відчувати провину кожен раз, коли через спрагу змушений купувати нову пляшку. Важливо те, щоби ти усвідомлював, чи так це необхідно насправді).
А, і до речі, банани зовсім не потребують окремої одягу у вигляді пакета, вони відмінно дружать з іншими продуктами в загальній сумці (шопері, авоськи, рюкзаку) :)
(Паперові пакети – не зовсім вихід. Вони виграють у процесі переробки, але на жаль дуже багато їдять ресурсів при їх виготовленні)
Якщо ви не летите на швидкості 100 мільярдів кілометрів на годину по дорозі на навчання або роботу, то кришечка з трубочкою в склянці кави буде зовсім не обов’язкова, так? :)

2. Гігієна.
Бамбукові зубні щітки, залізні бритви, менструальні чаші й дерев’яні вушні палички – усе це давно не слова майбутнього, а як раз таки предмети сьогодення!
(Якщо ви переживаєте за ціни, то це зовсім зайве. Це в рази дешевше, економніше і практичніше, ніж усе, що ми часто маємо в магазинах).

3. Одяг.
Обережно ставтеся до речей та їх споживання. Я розумію, що в наших реаліях дуже важко втриматися від покупки он тієї красивої кофтинки, але постарайтеся хоча б мінімально заохочувати продукцію різних брендів. Особисто мене завжди виручають секонди. А що стосується позбавлення від одягу, то є купа благодійних фондів, які із задоволенням приймають речі (у відносно нормальному стані).
Тим більше речі з натуральної шкіри/хутра коштували декому життя. Так що варто пам’ятати і про це не тільки при покупці, але і при утилізації.

4. Переробка.
Так-так! У нас є пункти прийому пластикових і скляних пляшок. І навіть, якщо ви про них не знаєте, або ви задумалися про те, що це дуже незручно, то можете просто виносити пластикові пляшки окремо від загального сміття. Найчастіше їх забирають бездомні і відносять у такі пункти прийому й переробки. Рівно те ж можна робити з кришечками від пляшок, макулатурою й батарейками.

5. Ресурс.
Тут, звичайно, мало, що в наших силах. Але раціонально використовувати воду, думаю, у змозі кожен. Не залишайте воду включеною, коли чистите зуби або миліть голову. Адже це й у цілях економії теж, правда?

6. Харчування.
Адже не секрет, що на вирощування худоби потрібна шалена кількість ресурсів (наприклад водних або територіальних). Це абсолютно не означає, що ти можеш бути корисний екосфері тільки при повному переході на веганство. Досить буде помірного й адекватного ставлення до їжі, у тому числі й до тваринної.
До речі, так. Не викидайте їжу. Точніше готуйте стільки, скільки зможете з’їсти. Тоді світ точно стане кращим!

На цьому все. Дуже сподіваємося, що це вам стане в нагоді й допоможе. І пам’ятайте: кожен із нас здатний змінити світ! Я у вас вірю. Вперед!

Авторка: Вікторія Борисенко

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.