Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

В активізму дитяче обличчя: як дівчатка-підлітки змінюють світ

Оновлено

Справжні реформи проводять не тільки політики або донори. Підлітки, які стикаються з дискримінацією й переживають небезпечні соціальні реалії, готові постояти за себе самі.

Зараз ми розповімо тобі про наших закордонних колег докладніше.


Емма Гонсалес

«Купівля зброї не повинна бути простішою, ніж отримання водійських прав».

Після стрілянини в школі Паркленд у 2018 році учениця школи звернулася в ЗМІ для залучення уваги до проблеми насильства із застосуванням зброї. Дуже скоро Гонсалес стала лідером руху March for Our Lives.

Емма організатор мітингів і виступів щодо реформ із контролю зброї. Гонсалес також бореться за притягнення до відповідальності виборних посадових осіб.

 

Амариянна «Марі» Копения

Копенія-амбасадорка водяних криз у Флінті. Восьмирічна Амаріянна написала листа Бараку Обамі, коли він був на той момент президентом Америки. Молода активістка запитала про можливість зустрічі під час її поїздки до Вашингтона, щоб обговорити ситуацію у Флінті. Їй не вдалося зустрітися з президентом під час її поїздки в Колумбію, але Обама зустрівся з нею під час поїздки у Флінт. При зустрічі юна активістка висловила переживання з приводу проблеми води в регіоні.

 

 

Малала Юсафзай

Більшість людей уже знайомі з історією Малали. У 2012 році пакистанські таліби вистрілили їй у голову за те, що вона пішла в школу. З тих пір Малала виступає за право дівчаток на освіту.

Зараз, у свої 20 років, активістка продовжує виступати за доступність освіти для жінок у всьому світі. У 2014 році Малала отримала Нобелівську премію миру за свою активність.

 

Соніта Алізаде

Алізаде – афганська активістка, яка виступає проти примусового шлюбу. Двічі, у віці 10 і 16 років, її змушували вступати в шлюб. У відповідь на це активістка випустила популярне реп-відео під назвою «brides for sale». Випуск відео був незаконним, оскільки в Ірані жінки не мають права співати публічно. Однак, її відео стало дуже популярним, а сама Алізаде отримала стипендію, яка дозволила їй закінчити середню школу в США. Вона продовжує боротися з репресивними системами за допомогою музики.

 

Шамма Бін Сухейл Фаріс Мазруї

Призначена державною міністркою в справах молоді в Об’єднаних Арабських Еміратах усього у 22 роки, Мазруї є наймолодшою державною міністркою у світі. Вона бореться за громадянську активність молоді та шукає способи, що дозволяють молодим групам стати більш демократично активними. Також Шамма отримала ступінь бакалавра в Нью-Йоркському університеті в Абу-Дабі і ступінь магістра в Оксфорді в якості першого вченого в ОАЕ на Родосі.

Entity Mag.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.