Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

10 лайфхаків проти прокрастинації

Оновлено

Прокрастинація – слово, знайоме кожному студенту і школяру.

Ми знаємо, що ми повинні робити; ми просто не хочемо цього робити. Небажані завдання можна легко відкласти до самої останньої хвилини, щоби потім включиться в роботу зі стресом на всю ніч. Сім чашок кави пізніше, ми виснажені, розчаровані і виконуємо завдання, яке навряд чи демонструє нашу кращу роботу.

Як це змінити? Ми приготували 10 кращих лайфхаків, щоби придушити прокрастинацію й навіть трохи поспати на цей раз!

1. Будьте організовані
Ви не можете виконувати будь-яку роботу, якщо не знаєте, які завдання необхідно виконати. Заведіть планувальник або почніть використовувати додаток календаря на своєму телефоні. Це значно полегшує відстеження окремих завдань і важливих термінів виконання.

2. Ставте прості, досяжні цілі
Одна з причин, по якій ми відкладаємо, полягає в тому, що стоїть перед нами завдання здається занадто складною. Набагато легше почати роботу над проєктом, коли ви встановлюєте прості досяжні цілі, а не великий, розпливчастий план. Замість того, щоби говорити собі: «Сьогодні ввечері я буду вивчати біологію», скажіть: «Сьогодні ввечері я буду вивчати шосту главу». Це робить ваші цілі менш страшними та більш досяжними.

3. Графік – наше все!
Після того, як ви встановите свої цілі, створіть графік їх завершення. Це може бути графік навчання для вашого майбутнього великого іспиту («У вівторок я буду вивчати п’яту главу, а в середу я буду вивчати шосту главу»), або це може бути робота над есе, яке ви повинні написати («В суботу напишу введення і висновок»). Розбиття завдання на невеликі шматки з плином часу робить його набагато більш керованим.

4. Встановіть термін
Дуже багато людей опиняються в пастці циклу «Коли-небудь я організую свої нотатки» або «Я в кінцевому підсумку доберуся до цієї домашньої роботи з математики». Правда в тому, що «коли-небудь» і «врешті-решт» ніколи не настане. Важливо встановити конкретну дату, коли ви хочете, щоби ваші цілі були досягнуті. Якщо у вас є призначене завдання, постарайтеся виконати його за один або два дні. Таким чином, якщо трапиться щось непередбачене, у вас усе ще буде додатковий час для його завершення.

5. Позбудьтеся відволікаючих факторів
Важливо позбутися всіх можливих збоїв, перш ніж ви почнете працювати, щоби вас не відволікли без необхідності в середині свого завдання. Якщо ви схильні витрачати занадто багато часу на Snapchat або Instagram, коли вам потрібно вчитися, вимкніть телефон (до упору). Відволікання можуть також бути зовнішніми джерелами, такими як дратівливі рідні брати. Спробуйте слухати класичну музику або білий шум, щоби заглушити їх постійну балаканину. У якості альтернативи, ви можете поміняти середовище навчання всі разом і відправитися в місцеву бібліотеку або кафе, де ви можете очистити свій розум і вчитися без відволікання.

6. Піклуйся про себе
Коли ти завантажений завданнями, легко перевтомитися. Встановіть таймер на 60 хвилин, щоби не вигоріти. Тоді ти можеш…

7. Зроби перерву
Дуже важливо час від часу відволікати розумовий перепочинок від шкільної роботи. Коли ваш таймер вимкнеться, зробіть перерву на 10-15 хвилин. Слухайте музику, гуляйте або кричите в подушку – усе, що відволікає вас від роботи й дозволяє розслабитися.

8. Використовуйте стимули
всі люблять бути винагородженими. Важливо дати собі стимули, якими б маленькими вони не були. Це може бути щось просте: «Якщо я буду працювати над цим завданням протягом години, я сьогодні ввечері подивлюся епізод мого улюбленого телешоу». Або це може бути велика мета, наприклад: «Якщо я отримаю оцінку з математики в цьому семестрі, я піду в мій улюблений ресторан». Простіше звернути увагу, коли щось поставлено на карту.

9. Зробіть важкі речі в першу чергу
Це може змусити вас захотіти відсунути все далі. Важко робити те, що ти не хочеш робити. Але вгадайте що? Як тільки ви це зробите, усе скінчено! Найкраще спочатку виконати найскладніші завдання. Таким чином, усе після здається легше й займає менше часу. Якщо ви продовжите штовхати це англійське есе назад, ви ніколи не зробите це. Найкраще пристебнутися і просто зробити це.

10. Розкажіть комусь про свою мету
Легко забути про призначення або відкласти їх, якщо ви єдина людина, яка відповідає за вас. Якщо ви дійсно хочете щось зробити, повідомте про це другу або члену сім’ї. Тепер є хтось, хто покладає на вас відповідальність за ваші цілі. Ви не можете відступити або скинути це. В якості додаткового бонусу, у вас також є хтось, щоби відсвяткувати ваші перемоги, незалежно від того, наскільки маленьким. Незалежно від того, чи отримує він А на цьому фізичному тесті або просто закінчує проєкт за кілька днів, ваш друг завжди буде поруч із вами.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.