Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Токсичні стосунки: попереджений – значить озброєний

Оновлено

Токсичні відносини – це, у першу чергу, відносини нездорові. Вони в змозі руйнувати ментальний імунітет і підривати цілісність особистості. Можливо, ти спостерігаєш за ними щодня, а може й сам перебуваєш у них. Але безвихідних ситуацій не буває, тому сьогодні ми приготували для тебе кілька відмінних ознак, за якими легко визначити чи перебуваєш ти в токсичних відносинах.

1. Ти не говориш про свої потреби, щоби не порушити «баланс».
У нас у всіх є потреби у відносинах – в увазі, турботі або особистому просторі. Але намагаючись сказати про них, усе ризикує закінчиться погано. Якщо розмова про твої будь-якого роду потреби зводиться нанівець або ж переростає у сварку, то варто задуматися, куди бігти.

2. Усі ініціативи виходять від тебе.
Уяви, що відносини – це спільний проєкт. А якщо так, то буде справедливим працювати разом. Якщо ти робиш усе що у твоїх силах, не потрібно намагатися зробити більше ніж можеш. Просто подумай, чи варто видавати цей проєкт за загальний.

3. Фізичний або психологічний абьюз. Або обидва.

Якщо тобі боляче, морально або фізично, нічого не варто того, щоб це терпіти.

4. Пасивна агресія.
Пасивно-агресивна поведінка ніколи не буває очевидною. Часто трапляється, що справжні мотиви замасковані під хорошими спонуканнями. Маніпуляція може ховатися за дозволами («Роби, що хочеш»). Гнів – за байдужістю («Ой, усе»). Такі ситуації часто можуть викликати сумніви, але на ділі неможливо пред’явити «звинувачення».

5. Патологічна недовіра.
Кожна людина має право на певний рівень конфіденційност, й здорові відносини цим не зловживають. Але якщо твій партнер завжди сумнівається в тобі, перевіряє телефонні дзвінки, повідомлення, то це свідчить про токсичний рівень контролю.

Цього разу нам би дуже хотілося, щоби ви не впізнали себе тут. Але в будь-якому випадку, ви повинні знати, що якщо вам погано, ви не зобов’язані це терпіти.
А за підтримкою й допомогою ви завжди можете звернутися до наших онлайн-консультантів.

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.