Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Марихуана: користь і шкода

Оновлено

Трава – це не наркотик. Ні, це наркотик. Краще вже курити траву, ніж сигарети. Так трава взагалі гірше алкоголю. Покурив і вже наркоман? 

Навколо марихуани існує дуже багато стереотипів і думок! Давай сьогодні спробуємо розібратися, чим взагалі відрізняється медична марихуана від рекреаційної, у чому користь, а в чому шкода. 

Отже, у чому ж різниця між медичною і звичайною марихуаною?

У марихуани є 2 основних компоненти: тетрагідроканнабінол (ТГК) і каннабіноїд (КБД).

▪️ Тетрагідроканнабінол-психоактивний компонент конопель. Саме він може створювати той самий п’янкий ефект і змінювати сприйняття.

▪️ Другим компонентом є канабіноїд. Він не робить психоактивного дії на мозок. 

Тобто різниця між медичною марихуаною і звичайною – це співвідношення ТГК і КБД. І в медичній повинен переважати саме канабіноїд. 

Дослідження стверджують, що препарати з канабіноїдом допомагають людям при різних захворюваннях. Лікарі рекомендують їх від нудоти, яка трапляється під час хіміотерапії, від епілепсії, тривожного розладу, депресії, при хворобі Альцгеймера. До речі, саме КБД можна знайти в напоях або декоративній косметиці. 

До медичної марихуани, у країнах де вона дозволена, є дуже високі вимоги, і компанії, які цим займаються, проходять суворі перевірки. Хоча навіть при цьому, підтверджень стовідсоткової користі все одно немає. 

І ясна річ, що траву, яка нелегально продається на вулицях, ніхто не перевіряє й невідомо що і в яких пропорціях там намішано.

Які ж можуть бути негативні наслідки після регулярного куріння такої травички?

❕ З’являється залежність, яка тим вище, ніж у більш юному віці людина починає курити. 

❕ Також трава може посилювати симптоми й погіршувати стан у людей із психотичними розладами. А застосування марихуани, особливо в підлітковому віці, може підвищувати ризик розвитку психічних розладів у майбутньому.

❕ Дослідження говорять про те, що куріння конопель має негативні наслідки для дихальної системи. Наприклад, вчені з Канади з’ясували, що в димі марихуани міститься у 20 разів більше аміаку, ніж у тютюновому. І в цілому в хронічних курців підвищений ризик розвитку бронхіту та інфаркту міокарда.

❕ Куріння травички прискорює серцебиття й може стати причиною задишки. 

❕ Є дослідження, які говорять про негативний вплив марихуани на чоловічу репродуктивну систему.

❕ Одним із найпоширеніших побічних дій від куріння марихуани є тривога.

Ця стаття носить інформаційний характер. Ми не хочемо нічого демонізувати або, навпаки, применшувати шкоду. Ми хочемо лише попередити і вказати на те, що травичка, яка багатьом здається невинною, має свої негативні сторони, про які іноді забувають. І є різниця між тією марихуаною, яку рекомендують лікарі й тією, яку рекламують на стінах під’їздів.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.