Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Секс і хлопці: відповідальність, презервативи й мастило

Оновлено

Давай сьогодні поговоримо про секс. Дааа, знову! Ми вже багато разів обговорювали захищений секс у гетеросексуальних парах, а також нещодавно підняли тему безпеки в гомосексуальних відносинах – між двома дівчатами. А сьогодні давай поговоримо про те, яких правил варто дотримуватися під час сексуальних практик між чоловіками

Під час сексу двом хлопцям варто так само уважно ставитися до контрацепції, як і взагалі всім у цьому світі. Звичайно, небажана вагітність не трапиться, але не варто забувати про ВІЛ та інших захворюваннях, які передаються статевим шляхом. І давай ще раз зупинимося на тому, що ВІЛ – це не «хвороба геїв». Така риторика тільки підсилює стигму. Крім того, вірус особливо не цікавиться, яка в людини сексуальна орієнтація.

Як захистити себе і свого партнера під час сексу?

Презерватииииви. Презерватииииви. Презерватииииви. Ми готові говорити них завжди, скрізь і скільки завгодно. Секс без презервативів, а особливо з партнером, у якому ви на 100 % не впевнені (а впевненим на 100 % бути практично неможливо), – це як грати в російську рулетку, тільки в барабані револьвера не один патрон, а побільше.

Під час анального сексу існує високий ризик зараження ВІЛ. Вірус зі сперми проникає через слизову прямої кишки в організм «пасивного» партнера. А якщо на слизовій присутні мікротравми-ризик стає ще вище. Але «активному» партнеру не варто думати, що він у безпеці. Він теж контактує зі слизовою і кров’ю іншої людини. А ще ж є гонорея, гепатит, герпес та інші захворювання.

До речі, під час орального сексу також існує ризик зараження ЗПСШ, хоча він і нижче, ніж під час проникаючого. А щоби весь процес був більш приємним, завжди можна знайти ароматизовані презервативи або ж супер тонкі.

Мастило. Повертаючись до анального сексу. у прямій кишці немає природного мастила, тому секс без лубриканта може призвести домікротравм. ДО РЕЧІ, мастило варто використовувати навіть під часфінгерингаабо використання іграшок, у загальному – при будь-якому проникненні. Купуйте спеціальний лубрикант для анального сексу й не користуйтеся маслом або вазеліном, так як вони руйнують латекс презервативів, знижуючи його ефективність.

Особиста гігієна. Звучить банально, але нагадати варто: мийте руки перед сексом, а також стежте за станом нігтів. Якщо вам подобаються довгі нігті – це окей, але бруд під ними – це вже інше питання. Крім цього, не забувай регулярно перевірятися в лікаря, стоматолога, у тому числі. Якщо ти практикуєш оральний секс, важливо стежити за станом ясен. До речі, не варто безпосередньо перед сексом чистити зуби або використовувати рідину для полоскання рота, так як це зменшує природний захист.

І пам’ятай про психологічну безпеку. Якщо тобі не подобаються якісь сексуальні практики, ти завжди в праві від них відмовитися. Принцип згоди – наше все!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.