Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Що таке телегонія?

Оновлено

Неможливо завагітніти під час першого проникаючого сексу. Мастурбація шкодить здоров’ю. Якщо не було крові, значить уже не незаймана.

Стільки міфів, скільки існує навколо сексу, напевно, немає ніде. Давай сьогодні обговоримо ще одну помилку в нашій рубриці #ДокторГугл-телегонію.

Чи замислювалися ви про те, що матка володіє якоюсь особливою пам’яттю? Ось і ми – ні. А навколо цього існує ціла теорія, добре, що антинаукова!

Телегонія-це концепція про те, що будь-який секс, який був у жінок, не проходить безслідно. І мається на увазі навіть не якийсь психологічний вплив або захворювання, що передаються статевим шляхом. «Теорія» говорить про те, що ознаки будь-якого партнера, з яким у жінки стався секс, у майбутньому позначаться на її дітях. На дітях від зовсім іншої людини!

Нібито в тілі залишається частинка ДНК кожного колишнього. В одного партнера були блакитні очі, а в іншого – світле волосся? Виходить, що дитина буде блакитнооким блондином? Але з теорії передаватися можуть не тільки зовнішні особливості, але і, наприклад, інтелект. Правдоподібно звучить?

Навіть якщо в дитини є риси, яких немає в справжнього партнера, але були в першого, це говорить лише, припустимо, про прояв рецесивних ознак, які були в предків.

У наш час, коли генетика розвинена на досить високому рівні, такі «теорії» звучать як мінімум дивно. Але ковід-дисиденти теж існують, незважаючи на безліч наукових доказів.

Сама теорія була популярна в 19 столітті, і сьогодні ми можемо просто посміятися над телегонією. Але навіть у наші дні іноді вона стає аргументом, щоби дівчина поводилася цнотливо, «правильно» й ніколи не змінювала партнерів, адже кожен із них може погано вплинути на її дітей. І презервативи не рятують від передачі «матеріалу»! Хоча тут виникає нове питання: чи хоче вона дітей у принципі?

Партнер може нашкодити психологічно або передати захворювання, але ніяк не свою ДНК. А матка не «запам’ятовує» інформацію про попередній секс. Periodt!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.