Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про підлітків

Оновлено

А ось раніше молодь була інша!

Підлітки думають тільки про секс

Сучасні підлітки навіть книжку жодного разу в руках не тримали 

Вони всі грубі, ліниві й не поважають дорослих 

Підлітки тільки й сидять в Instagram і в Тік якось там і нічим більше не цікавляться

Багато хто, напевно, чули такі фрази. Якщо не особисто у свою сторону, то десь у коментах такі слова траплялися точно. А ось раніше було краще, а ось я у вашому віці… Хто буде лікувати людей, розвивати науку, викладати, літати в космос, якщо вся сучасна молодь мріє про те, щоби стати блогерами або реперами? А яка раніше була музика! А зараз що вони придумують? Крик, ор, нічого не зрозуміло, одні матюки. Та й Що них узяти? Навіть на вулицю не виходять, стирчать у своїх гаджетах. Краще б книжку почитали! 

Давай же сьогодні розвіємо міфи про підлітків!

Ми знаємо багатьох підлітків і бачимо, що ви – розумні, чудові й неймовірні хлопці. Звичайно, світ швидко змінюється, стає відкритим, і разом із ним змінюється те, у яких умовах живуть підлітки. Так як раніше – уже не буде. Уроки змінюються, професії змінюються, світ – інший, і тому підлітки, наприклад, не можуть мати ті ж захоплення, що і їхні батьки 30 років тому, не кажучи про бабусь і дідусів. Вони не можуть говорити на тому ж сленгу, одягатися в той же одяг або слухати ту ж музику. Молодь – не погана. Вона просто інша. І говорити, що всі підлітки – не ок, це не ок!

▫️ Підлітки думають тільки про секс 

Існує думка, що крім сексу підлітки практично не здатні думати ні про що інше. А якщо в школах проводити уроки по секс просвіту – і слово «практично» в попередньому реченні теж зникне. Насправді, багато хлопців дуже відповідально й усвідомлено підходять до сексу, знають про контрацепцію й піклуються про своє здоров’я. Тим більше, усі різні, у всіх різні потреби й бажання. Хтось взагалі не хоче займатися сексом, а для когось це супер важливо!

▫️ Підлітки залежні від соцмереж 

Ми не будемо заперечувати, що в даний момент соцмережі займають значну частину в житті підлітка, і вони, дійсно, можуть чинити негативний вплив. Наприклад, кібербулінг сьогодні вже не новина. Але демонізувати той же Інстаграм і Тік-Ток не потрібно. Завдяки їм підліток може знайти велику підтримку, нових друзів, цікаве хобі, самореалізуватися або просто відпочити. Але в багатьох підлітків є свої захоплення і в офлайн. Музичні школи або спортивні секції нікуди не пропали. І навіть до нас на стажування подавалося дуже багато класних хлопців! 

▫️ Підлітки нічим не захоплюються 

Можливо, комусь може здатися, що в той час, коли ти береш у руки телефон, твій мозок відключається, і ти як у тумані скролиш стрічку. Але Інтернет великий, і кожен підліток знаходить у ньому те, що його цікавить. Це можуть бути блоги про книги, про фільми, про науку, про медицину, про автомобілі, про природу – про що завгодно! Тим більше, сидячи в гаджеті, можна читати й Чарльза Діккенса, і слухати Моцарта, і дивитися Тарковського, і навіть Наруто. Якщо підліток не захоплюється тим, що подобається дорослому, це не означає, що він взагалі нічим не цікавиться. 

▫️ З цього покоління нічого нормального не виросте 

Для «ох уже ця молодь» і ось цього всього існує таке поняття, як ювенойя. Так ось, тим, хто говорить ці фрази зараз, те ж саме говорили старші під час їх молодості. Дорослим здається, що молоді люди – неадекватні, злі, нікого не поважають, а можуть тільки огризатися, і взагалі краще не мати ніяких справ із таким. Уся молодь слухає якусь дивну музику, дивиться якісь дивні серіали і якось дивно одягається. Так було завжди, і сучасне покоління тут ні при чому. 

Підлітки борються зі зміною клімату, виступають за права інших людей, створюють волонтерські рухи. І ми знайомі із сотнею дивовижних хлопців. Ми, як ніхто, знаємо, що підлітки реально змінюють світ!

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.