Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про презервативи

Оновлено

«З презервативом не те»

«Та навіщо це потрібно? Все одно часто рветься»

«А може тоді краще відразу два? Для надійності!»

Презерватив точно міг би стати суперзіркою у світі міфів. Цей простий «девайс» зібрав навколо себе стільки домислів, у яких можна заплутатися. Давай сьогодні обговоримо міфи про кондоми, які досі існують!

⚡ Презервативи часто рвуться, тому немає сенсу їх використовувати. 

Якщо використовувати презерватив правильно, шанс, що він порветься-дуууже низький. Щоб цього не сталося, перевіряйте термін придатності й не носіть його цілодобово в гаманці, кишені або на дні косметички. Зберігайте кондоми в картонній упаковці, у якій вони продаються, або в спеціальних контейнерах. А купувати найкраще в аптеці, а не в кіоску під будинком. Не відкривайте презерватив зубами або манікюрними ножицями, щоби не пошкодити, а також надягайте його правильно: завжди залишайте на кінці презерватива місце для сперми, а не тягніть до упору. 

⚡ Один презерватив на всю ніч. 

Ні-ні-ні. Після кожної еякуляції партнер повинен змінити презерватив. 

⚡ «Секс у презервативі – це все одно, що купатися в гумових чоботях». 

Вважається, що в презервативі отримати задоволення від близькості дуже складно. Насправді, можна взагалі не відчути різницю. Тим більше, сьогодні існує величезний вибір презервативів на будь-який розмір, смак і бажання: ребристі, гладкі, ультратонкі, Контурні, без мастила, ароматизовані, суперміцні й навіть світяться в темряві. Презерватив, навпаки, може додати тільки різноманітності. Загалом, кожен точно знайде щось своє. Крім того, чи варто секс без захисту вашого фізичного здоров’я й постійної тривоги? Чи задоволення це, думати про те, чи не трапилася незапланована вагітність?

⚡ Презерватив не захистить від ВІЛ. 

Деякі вважають, що в презервативах є мікропори, через які нібито проникає вірус. Але це неправда. Кондоми не пропускають рідину, а значить і інфекцію, яка в ній міститься. Головне – стежте за терміном придатності!

⚡ Секс без презерватива корисніше для здоров’я. 

Існують припущення, що незахищений контакт принесе користь мозку або психічному здоров’ю, адже це «більш природно». Хм. Навряд чи, гепатит або герпес можуть додати здоров’я, а страх через невпевненість-ментальної стійкості. 

⚡ Протилежна думка: краще 2 презерватива, ніж один, адже так надійніше. 

Не робіть так! При такому використанні створюється додаткове тертя, а, відповідно, і підвищується шанс того, що презерватив порветься. А ще ви абсолютно марно витратите у два рази більше грошей. 

⚡ Можна образити партнера, якщо запропонувати користуватися презервативом. 

Використання презерватива – це турбота, у тому числі, і про здоров’я іншої людини, адже безліч хвороб можуть не проявляти себе!

Бережіть своє здоров’я!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.