Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про лесбійський секс

Оновлено

Секс без хлопця – це взагалі не секс і інші міфи про секс між дівчатами ⬇️

Нещодавно ми говорили про те, що зі «звичайним» проникаючим сексом пов’язано купа міфів і забобонів, що вже говорити про лесбійський. Хоча кіно й серіали часто ж їх і породжують, але через культуру все ж складається якесь уявлення про «традиційний» секс. 

Та і якщо дуже пощастить – десь у школі, на якомусь уроці біології, нам щось та розкажуть. Але точно не про секс або відносини не строго між цис-жінкою й цис-чоловіком (тобто тими, чия гендерна ідентичність збігається з біологічною статтю).

До речі: під терміном «Лесбійський секс» ми не маємо на увазі орієнтацію. Також тут ми говоримо про секс не тільки між цис-жінками, але й між персонами інших ідентичностей. Використовуємо такі терміни для стислості. 

Це взагалі не секс?

Варто вже відійти від уявлення про те, що якщо не було чоловіка й не було проникнення – це не секс, а прелюдія або щось ще. Якщо ви отримуєте сексуальне задоволення, ви можете називати це сексом. Ми всі дуже різні. Хтось у гетеро контакті може займатися сексом без проникнення, а секс між дівчатами може супроводжуватися проникненнями. Наприклад, іграшки або фістинг ніхто не відміняв. 

Можна не оберігатися? 

Охоронятися потрібно завжди. Звичайно, про незаплановану вагітність можна не хвилюватися, але захищатися від захворювань, що передаються статевим шляхом, потрібно всім-всім. Заразитися можна й через кров, і через вагінальні виділення. Ми не завжди помічаємо ранки на руках або пошкодження на слизовій. І навіть під час фінгеринга можна випадково подряпати партнерку. 

Використовуй Латексні серветки, латексні рукавички або просто презерватив, який можна надіти як на пальці, так і на іграшку, або зробити з нього «серветку». Тільки пам’ятай, що бар’єрні засоби одноразові. Не використовуй їх повторно. 

Також не забувай про лубрикант: він допоможе зменшити силу тертя. І так: мій руки. Не тільки в пандемію.

Та що там можна робити?

Фінгерінг, кунілінгус, фістинг, тертя, мастурбація, секс-іграшки. Просто безліч практик і варіацій, які успішно міксуються. 

Але краще перед будь-яким сексуальним контактом обговорювати зі своєю партнеркою, які практики їй подобаються, а які ні. Хтось не сприймає проникнення, а хтось-певні дотики. І це окей. У кожного все індивідуально: і чутливість, й ерогенні зони. 

Це нормально – переживати про те, що чогось не знаєш! 

Особливо перед першим сексом. І навіть не перед першим.

Знову ж таки: усі ми різні. У всіх своє уявлення про ідеальне чим завгодно, не кажучи вже про секс. Тим більше: як ми вже говорили, секс просвіт, якщо він є, майже завжди стосується гетеро відносин. І культура теж спрямована на це. Так, зі своїми нюансами. Але це хоча б щось. Лесбіянки ж можуть не мати стільки різноманітної інформації на тему сексу.

Загалом, не тільки знання, а і спілкування – наша сила. Не соромся говорити про свої бажання й питати про переваги інших!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.