Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чітке «так» або активна згода в сексі

Оновлено

«Якщо дівчина каже» ні!» – це означає «Може бути!». Якщо каже «може бути!» – це означає «Так!». Якщо говорить «так!» – значить вона вже не дівчина».

Да? Призначена державною міністркою в справах молоді в Об’єднаних Арабських Еміратах усього у 22 роки, Мазруї є наймолодшою державною міністркою у світі.

Загалом, давай сьогодні поговоримо про активну згоду в сексі. На перший погляд, усе просто: будь-який сексуальний контакт повинен відбуватися за обопільною згодою кожного учасника процесу. Т-о-ч-к-а. Але все ж ця тема викликає дуже багато дискусій.

По-перше, у багатьох немає чіткого розуміння, що таке згода. А якщо дівчина не сказала ні, це означає, що вона на все приймає? Мовчання знак згоди? Ні! У стресових ситуаціях людина може заціпеніти від страху й бути нездатним взагалі що-небудь відповісти.

По-друге, якщо вона активно не протистояла, не відмикалася й не кричала, хтось може порахувати, що все окей. А якщо навіть легко відштовхувала – «ні ж значить так».

Крім того, згода сприймається, як щось дуже складне. Це що, тепер потрібно із собою брати юриста й підписувати документи перед кожним сексуальні контактом?

Давай розберемося, які ж існує 4 основних елементи згоди:

ясність: Згода ясно й недвозначно. Переконайся в тому, що партнер дає усну згоду на кожну сексуальну дію. І робить це з ентузіазмом «Ну якщо тобі правда так хочеться»… – це не активна згода. І знову: мовчання також не є згодою!

Може здатися, що запитавши «Ти хочеш зараз зайнятися сексом», ти «зруйнуєш» всю атмосферу, але це всього одне просте питання. Він нічого не зруйнує. І пам’ятай, що навіть ствердна відповідь не завжди означає «згода».

Свобода вибору: згода повинна бути дана вільно й добровільно. Неодноразово питати, маніпулювати і вмовляти когось вступити в статевий акт, поки він/вона, зрештою, не скаже «так» – це не згода. Це примус. Крім того, згода необхідна для всіх, включаючи людей, що перебувають навіть у дуже тривалих відносинах. Навіть якщо ви разом сто тисяч років – партнер не «повинен» Вам секс, це не його/її обов’язок і не «подружній обов’язок». Ніхто не зобов’язаний робити те, що він не хоче робити, а знаходження у відносинах не зобов’язує людину вступати в будь-яку сексуальний зв’язок.

ситуативність: у тебе має бути дозвіл на кожну дію на кожному етапі сексуального контакту. Наприклад, партнер бувши не проти орального сексу, але на проникаючий не погоджувалася. Також важливо відзначити, що згоду можна» скасувати «будь-який час. Навіть якщо ви вже обидва роздягнені. Будь-яка людина може передумати й зупинити сексуальний контакт. В такому випадку, не потрібно продовжувати «уламувати» іншого.

тверезість думки: кожен учасник повинен бути здатний дати свою абсолютно адекватну і тверезу згоду. Якщо хтось, наприклад, сильно п’яний, він/вона не може тверезо мислити. Спляча людина також не може дати згоду!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.