Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міф про невинність

Оновлено

Чистота, зберігати, втратити. Саме ці слова часто асоціюються з незайманістю. Давай поговоримо про те, що це таке і з якими забобонами ми стикаємося, коли справа доходить до цього слова на Д.

Що таке взагалі ця невинність?

Вікіпедія каже, що це стан людини до першого статевого контакту. Звучить просто, але на ділі все трохи складніше. 

Часто ми можемо чути про те, що «хороші дівчата зберігають невинність до весілля». А все решта дівчинки, отже, стають поганими? 

У нашому світі, у деяких країнах і регіонах, досі проходять «перевірки на незайманість», дівчата переживають через те, чи буде в них кров після проникаючого сексу, а якщо її немає – катастрофа. Навіть якщо секс, дійсно, перший у житті.  

А як страшно звернутися до гінеколога, адже раптом він може якось дізнатися про те, що в тебе був секс і розповісти про це всьому світу. Привіт, слатшейминг.

Усе ще існує безліч страхів «втратити» те, що, по суті є соціальним конструктом, який довго використовували і продовжують використовувати для контролю. 

Давай розберемося докладніше:

✔️ Вже давно відомо, що «дівоча пліва», а точніше вагінальна корона або гімен – це невелика складка тканини, яка, у більшості випадків, має отвір або навіть кілька. Під час проникаючого сексу гімен може розтягуватися, але з часом повертатися у вихідний стан. І після першого проникаючого сексу, відповідно, безслідно нікуди не випаровується. До речі, з віком вагінальна корона не перетворюється на камінь, тому немає таких років, коли вже пора зайнятися сексом «для здоров’я». 

Крім того, навіть гінеколог, по тому як виглядає ця складка, не скаже напевно, був проникаючий секс чи ні. 

✔️ Так як гімен еластичний і може розтягуватися, ніякої крові взагалі може не бути, особливо, якщо було достатньо мастила під час статевого акту. І навіть навпаки: наявність великої кількості крові – це привід, у деяких випадку, звернутися до лікаря. Але до сих пір пари можуть розпадатися, а партнерки піддаватися цькуванню, через те, що не було крові, а значить «дівчина вже не чиста». Перший секс – це не страждання, кров, біль і жах. 

✔️ Також існує думка про те, що невинність «втрачається» тільки при першому проникаючому гетеросексуальному контакті. По-перше, як ми з’ясували, нічого не втрачається. Але й це занадто вузьке позначення, адже тоді всі інші види сексуальних практик і відносин виходить «якийсь жарт»? Лесбіянки на все життя залишаються «незайманими»? А якщо був тільки оральний секс? Якщо ви отримуєте сексуальне задоволення, ви можете назвати це сексом. Periodt.  

✔️ До речі, якщо хочеться, можна втрачати цноту хоч кожен день. Наприклад, сьогодні стався перший раз у душі, а завтра ви з партнер спробуєте абсолютно нову сексуальну практику. І це все будуть перші рази!

Кожен сам вирішує, що для нього / неї означає Невинність. Для когось – це дуже важливо й несе в собі великий сенс, а для когось – ні. Для кого – то саме проникаючий секс є тим самим моментом «втрати» невинності, а для іншого – зовсім інші сексуальні практики. А хтось взагалі не думає про невинність. На кого-то перший секс може вплинути сильно, а на кого-то зовсім немає. І це нормально. Ми всі різні. Кожен сам має право сформувати своє розуміння невинності. І це прекрасно! 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.