Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Історія про страх сексу, вагінізм та важливість психологічної готовності до першого разу

Перший секс для кожної людини — це унікальний досвід. Одна з активісток Teenergizer розповіла про свій страх, вагінізм та важливість психологічної готовності до першого сексу.

“Я зіштовхнулася з таким станом, як вагінізм, коли мимовільний спазм м’язів перешкоджає проникненню у вагіну. Це сталося через те, що я дуже боялася сексу.

Зі шкільного віку я чула і читала історії, що перший секс це боляче, тече кров і взагалі нічого хорошого.

В 16 років мій хлопець дуже хотів зайнятися сексом, бо «всі мої друзі це роблять, а я ні». Я дуже переживала і боялася. Намагалася випити більше алкоголю, щоб не було так страшно. Коли настав момент проникнення, мені стало дуже боляче, я почала плакати і просити, щоб хлопець зупинився. Єдине, що він тоді зробив, то це сказав, що не треба плакати і намагався продовжити. Дуже пощастило, що в той момент мені подзвонили батьки та сказали, що йдуть додому довелося припинити. Після цього випадку я припинила із ним спілкування.

У 18 років я зустріла хлопця, якому дійсно довіряла і знала, що йому від мене не сексу треба. Ми починали це робити дуже плавно, використовуючи лубрикант. Мені було досі дуже боляче, і я не розуміла чому, адже я відчувала, що я готова і хочу дійсно цього. Але все не так просто. Думки, що міцно засіли в моїй голові, спричинили реакцію вагіни на будь-які предмети. І кожного разу, коли я знала, що от зараз він спробує це зробити, у мене була думка, що зараз буде боляче.

Мені дуже пощастило, що хлопець ставився до всього з розумінням та зупинявся як тільки мені ставало некомфортно.

Так тривало понад три місяці. Я уже впадала у відчай і думала, що ніколи цього не зроблю. Але в один момент це зробити вийшло.

У мене не було моменту, коли я “втратила цнотливість”. Це не сталося за один вечір чи за ніч, а тривало кілька місяців, і це цілком нормально. У мене це було не так романтично, як показують у фільмах чи серіалах.

Я зрозуміла, що дуже важливо зупинятися, коли тобі не ок, важливо говорити про це, важливо не робити це з людиною, в якій ти не впевнена. І важливо пам‘ятати, що не завжди буває боляче, але якщо себе в цьому переконати, то так і буде”.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.