Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

3 міфи про вагіну, в які варто перестати вірити

Оновлено

Міфи про вагіну існують вже багато поколінь. У стародавні часи існували жахливі історії про вагіни з зубами. У 20 столітті сексистська реклама попереджала жінок, що вони втратять своїх чоловіків, якщо не будуть митися. Які міфи існуюють сьогодні?

МІФ: Вагіну потрібно мити спеціальними засобами

Вагіна  — це не брудне місце. Десятиліттями виробники засобів жіночої гігієни експлуатували сексистський міф про те, що піхви за своєю природою  — брудні, і що їх слід очищати від природного запаху за допомогою парфумованих спринцювань, підмивань, серветок тощо.

Правда полягає в тому, що додавання агресивних засобів може завдати більше шкоди, ніж користі. Коли ви починаєте додавати тонни ароматизованих засобів, зокрема, серветок або спринцювань, ви дійсно порушуєте природний баланс мікробів, які повинні знаходитися в піхві.

Ці продукти можуть викликати подразнення і свербіж, для початку, а також збільшити ймовірність дріжджових і бактеріальних інфекцій у людей, які до них схильні.

Якщо жінки хочуть очистити зовнішні статеві органи за допомогою м’якого мила і теплої води  — це нормально. Але думати, що потрібно взяти мочалку і якийсь дуже ароматний, агресивний миючий засіб — це не потрібно.

МІФ: Тампони можуть “загубитися” у вашому тілі

Технічно це неможливо. Отвір шийки матки занадто малий, щоб тампон міг пройти крізь нього. Однак жінки часто забувають витягти тампон, і він може загубитися в тому сенсі, що вони не можуть його витягти. В основному він застряє у верхній частині піхви, і нитку вже не так легко намацати.

На щастя, забутий тампон, ймовірно, повідомить про свою присутність дуже поганим запахом.

МІФ: Кожен раз, коли ви відчуваєте свербіж внизу, це означає, що у вас  інфекція

Дуже багато жінок думають, що кожен симптом у піхві  — це молочниця, хоча це не так.

Вагінальний свербіж може свідчити про гормональні зміни, бактеріальний вагіноз, педикульоз чи подразнення від продукту, який ви використовуєте.

Краще зв‘язатися з лікарем, перш ніж використовувати безрецептурні препарати для лікування молочниці. Обов’язково зверніться до лікаря, якщо ви використовуєте один із цих безрецептурних препаратів, і ваші симптоми не покращуються.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.