Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Течії фемінізму: Боротьба за права і гендерну рівність

Фемінізм – це жіночий рух за права жінок. Феміністки відстоюють власні права, розвіють міфи про гендерні ролі, виступають за гендерну рівність, за урівняння жінок та чоловіків за правами. Феміністки боряться з поширеними стереотипами про жінок, їхню логіку та інші мізогінні думки.

Основні течії фемінізму

Часом думки феміністок дещо відрізняються, адже у різних регіонах проблеми відрізняються, проте всі вони вирішують проблеми та досягають результатів. Існують різні течії фемінізму, серед них:

Радикальний фемінізм бачить найбільшими проблемами у наш час патріархат і мізогінію. Радфем-активістки зосередили увагу на  проблемі домашнього та сексуалізованого насилля проти жінок.

Соціалістичний фемінізм має на меті усунення економічних утисків. Активістки даного руху вважають, що необхідно змінювати не тільки чоловіків, а працювати з суспільством в цілому.

Ліберальний фемінізм вважає проблемою гендерні стереотипи і ролі. Для ліберальних феміністок важливі питання насилля, права на аборт, рівність у освіті та роботі, місце жінок на високих посадах і у політиці.

Таких течій є багато, представниці кожної з них роблять внесок у покращення суспільства та боротьбу за права жінок.

Фемінізм і чоловічі проблеми

Чому феміністки цих течій не займаються вирішенням чоловічих проблем?

У першу чергу фемінізм – це жіночий рух, створений задля захисту власних прав, яких у чоловіків було в рази більше. Частково феміністки займаються вирішенням проблем, які стосуються прав жіночих та чоловічих.

Авторка: Єва

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.