Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Українські ЛГБТ+ YouTube канали: на кого підписатись

З підвищенням толерантності, українські YouTube канали, присвячені ЛГБТ+ тематиці, стають джерелом інформації та підтримки для тих, хто шукає розуміння та прийняття.

Національний ЛГБТ Портал України

Портал насичений різноманітними відео про квір-спільноту. У відео підіймаються актуальні питання становища ЛГБТ-спільноти в Україні. Зокрема, у них є підбірка LGBT-talk (ЛГБТ-розмови), в якій беруть участь квір-представники та діляться власним досвідом. Гості каналу обговорюють болючі теми та питання: “Мама я гей, або як батьки сприймають гомосексуальність?”, “Анатолій Єрема: Чи є ЛГБТ-цензура і що робити з гомофобами?”, “Коротко про гендер, або чоловік чи жінка”.

Gender Z 

Цей канал присвячений гендерним та сексуальним питанням. Він надає безліч освітніх відео про гендерну ідентичність, сексуальну орієнтацію. Підбірки новинок серед ЛГБТ-фільмів, знайомство з квір-митцями, про квір-військових та виклики, з якими вони стикаються — все це можна знайти на порталі.  Також він розглядає соціальні та культурні труднощі, з якими стикаються ЛГБТ-особи. 

Київ Прайд 

КиївПрайд (англ. KyivPride) — українська громадська організація, метою якої є сприяння досягненню повного дотримання прав людини для ЛГБТІК в Україні, формування поваги до цих прав у суспільстві шляхом підвищення видимості та участі ЛГБТ у суспільних процесах. 

На цьому каналі висвітлюється інформація щодо актуального становища квір-спільноти в Україні, а також розповідаються особисті історії і висвітлюються цікаві заходи.

Різні Рівні

На цьому каналі представлені відео, що розкривають труднощі камінг-ауту з іншого боку. А саме прийняття сімʼєю своїх квір-родичів. Близькі ЛГБТ-молоді розповідають як дізнались, як змінювалося їхнє ставлення та як вони дійшли до прийняття. Окрім цього, на каналі представлені інтервʼю квір-осіб, де вони дають відповідь на питання, що хвилюють і діляться досвідом. Наприклад: “Що відчуває людина, коли розуміє, що живе не в своєму тілі?”, “Як тато дізнався про твою гомосексуальність?”, “ Як це — бути геєм в Україні?”.

Харків Прайд (Kharkiv Pride)

Відеоканал зібрав у собі короткі соціальні ролики, в яких висвітлюються цікаві події та агітаційні відео, що закликають бути відкритим та сміливим. Також на порталі представлені підбірки з квір-піснями, відеопортрети союзників Харків Прайду та інше.

Крім цього існують канали які не беруть тему ЛГБТ у фокус, але випускають ролики, що спростовують міфи щодо квірів. Зокрема це: 

EdErа — це студія онлайн освіти. На порталі безліч корисних відео, включно з роликом щодо гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації. 

Клятий Раціоналіст — спростовує безліч міфів. Серед відеоматеріалів є розвінчання думки про те, що гомосексуальність є хворобою.


Палає — також займаються руйнацією хибних уявлень щодо квір-пар. 

Dialog Hub — освітній центр Фонду Олени Пінчук. На порталі є цікаві відео, як от: «Який секс у трансгендерних людей», «Сексуальна орієнтація», «Які бувають види сексуальних орієнтацій» та безліч іншого пізнавального контенту. 

Такі канали сприяють поширенню інформації щодо ЛГБТ-спільноти в Україні, руйнуванню стереотипів і стигматизації. 

Якщо ви потребуєте психологічної підтримки або вам необхідно більше інформації з питань,  що хвилюють — звертайтесь в анонімний чат з психологом онлайн на нашому сайті. Teenergizer для кожного, в незалежності від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.