Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Використання секс-іграшок: правила гігієни та безпеки

Оновлено

Завдяки різноманіттю форм, текстур і принципів дії практично будь-хто може обрати для себе щось особливе — як для задоволення на самоті, так і для парної взаємодії. Сьогодні ми поговоримо про основні правила безпеччного використання секс-іграшок спільно із сімейною лікаркою Дариною Дмитрієвською  та організацією “Бережи себе”. 

При виборі іграшки для сексу варто звернути увагу на фактори, які прямо вплинуть на досвід із нею та безпеку.

  • Якого ефекту хочеться досягти та які практики спробувати?

У лесбійському сексі можна використовувати фалоімітатори для пенетративної взаємодії, вібратори індивідуальні чи парні, такі, що на дистанційному керуванні та багато іншого. Передусім поговоріть і визначте, що саме вам потрібно. Далі можна порадитися з консультантами магазину, які добре знають свій товар.

  • Не економте на іграшці.

Виріб має бути з якісних матеріалів, що не зашкодять мікрофлорі піхви. Іграшки хороших брендів служать довго й не псуються, не є токсичними та приємні на дотик. У результаті дорожча, але якісна покупка приноситиме задоволення набагато довше. Не купуйте сумнівні бренди-ноунейми — вони часто не тільки менш якісні, але й не враховують потреб. Наприклад, матеріал надто жорсткий або мотор не має режимів вібрації.

  • Використовуйте змазку.

Досвід мастурбації чи пенетрації іграшкою без змазки може бути неприємним чи болісним. Найкраще обирати змазку на водній основі, адже вона не шкодить поверхні самої іграшки.

  • Застосовуйте презерватив.

Навіть якщо ви користуєтеся фалоімітатором лише для однієї людини й гарно миєте його, презерватив захищатиме поверхню іграшки від дії лактобактерій. Також клітини не лишатимуться глибоко в матеріалі, і прилад прослужить довше.

  • Слідкуйте за чистотою.

Рекомендації щодо очищення зазвичай є в коробці з іграшкою. Однак загальні поради такі: мийте іграшку теплою водою з милом (також можна використати спеціальну рідину чи спрей-тойклінер), гарно промивайте після використання, а також зберігайте в спеціальному чохлі.

Сподіваємося, що цей текст стане корисним для жінок, які мають секс із жінками, а також для всіх інших, хто хоче краще піклуватися про партнерку. Інтимна взаємодія за активною згодою всіх сторін — це прекрасна частина життя, що може зміцнювати стосунки або бути окремою незалежною активністю. Головне — дбати про себе й тих, хто з тобою в цьому процесі. Психологічна та фізична безпека — це головні фактори хорошого сексу, а все інше — лиш наслідок піклування.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.