Заціни, ми вже 101 856 консультацій провели

Скільки годин потрібно спати підлітку?

Оновлено

Підлітки часто називають себе «совами»: вони можуть навчатися всю ніч або засинати під ранок, а потім спати всі вихідні. Такі звички частково є реакцією на фізичні зміни, які відбуваються під час статевого дозрівання. Підлітки відчувають природну зміну циркадного ритму, і саме через їх часто важко заснути до 23:00. Додайте до цього ранній час початку школи та збільшення кількості домашніх завдань, позакласної роботи.

Чому підліткам потрібно спати навіть більше, ніж дітям молодшого віку

За даними університету Джона Гопкінса, підліткам потрібно від 9 до 9,5 годин сну на добу — це приблизно на годину більше, ніж їм потрібно у віці 10 років. Чому? Підлітки переживають другий етап розвитку когнітивного дозрівання. Додатковий сон підтримує розвиток мозку, а також фізичне зростання.

Як же налагодити свій сон?

Почніть день із сонячного світла.Сніданок на вулиці або біля сонячного вікна допомагає регулювати біологічний годинник організму, завдяки чому підліткам легше прокидатися вранці та занурюватися вночі.

Переосмисліть розклад. Якщо ви зазвичай починаєте домашнє завдання після вечірніх занять, знайдіть час вдень.

Післяобідній сон.Втомленим підліткам може бути корисним 30-45-хвилинний сон перед вечерею.

Телефон. Використання техніки ввечері та вночі не тільки скорочує час сну підлітків, але й піддає їх впливу такого типу світла, яке пригнічує вироблення в організмі  мелатоніну.

Сон на вихідних та канікулах. Це нормально, коли підлітки хочуть змінити свій графік сну, наприклад, влітку. Просто переконайтеся, що ви не починаєте лягати під ранок і прокидаєтесь опівдні.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.