Заціни, ми вже 98 436 консультацій провели

Teenergizer в Таджикистані: історія ВІЛ-позитивного активіста

Сьогодні ми хочемо поділитися історією ВІЛ-позитивного активіста з міста Душанбе, Таджикистан про те, як Teenergizer допоміг йому прийняти свій ВІЛ-статус і вести активний спосіб життя, незалежно від обставин.

Рустам (ім’я змінено) вперше відвідав офіс Тінерджайзер у 2022 році разом із батьком. Тоді він був сором’язливим і невпевненим, здавалося, що він дуже чогось боїться. Його прийняли в табір, який був організований за підтримки ЮНІСЕФ Таджикистан для 70 батьків та їхніх дітей. Батько Рустама, незважаючи на щільний робочий графік, поїхав з нами, і там же психолог повідомив йому про ВІЛ-статус. Оскільки в таборі були й інші ВІЛ-позитивні діти, для нього це стало менш страшним, і він прийняв свій статус.

Тепер Рустам активно бере участь у наших групах для ВІЛ-позитивних хлопців і працює з психологом. Зараз він впевнений у собі підліток, який перейшов до 11 класу. Він вивчає мови, готується до вступу у ВНЗ. Рустам бере участь у всіх наших заходах і веде групи. Він дуже цілеспрямований і хоче допомагати іншим хлопцям усвідомлювати важливість знання свого діагнозу і турботи про своє здоров’я.

Рустам став прикладом для інших, показуючи, що можна жити повноцінним життям з ВІЛ.

Він часто ділиться своїми історіями та досвідом на різних семінарах і зустрічах. Завдяки його зусиллям, багато підлітків стали більш відкритими і впевненими у собі. Рустам також активно займається спортом, що допомагає йому підтримувати гарну фізичну форму та моральний дух. Його успіхи надихають не лише однолітків, а й дорослих, показуючи, що з правильною підтримкою можна подолати будь-які труднощі.

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.