Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Короткий словник термінів

Оновлено

Вид організмів-збудників захворювань. Віруси розмножуються всередині клітин людини.

Кількість копій ВІЛ у крові.

Коли кількість копій ВІЛ у крові настільки мало, що його складно навіть виміряти, хоча вірус є в організмі. Цей показник дозволяє лікарю переконатися в тому, що приймані пацієнтом медичні препарати працюють.

Високе вірусне навантаження говорить про те, що кількість копій вірусу в організмі велика, а це, у свою чергу, свідчить про те, що або твій організм погано бореться у ВІЛ, або медикаменти не працюють так, як повинні б.

Вірус Імунодефіциту Людини. Вірус вражає клітини імунної системи, що мають на своїй поверхні рецептори CD4.

Образливі дії щодо кого б то не було через яких би то не було відмінностей.

Це система, яка включає різні частини тіла (органи, тканини і клітини), функція яких – захист. Вони знаходять збудників захворювань в організмі й позбавляються від них.

Усі інфекції, які передаються від однієї людини іншій у процесі статевого акту. Ці захворювання ще називають венеричними.

Особисте, приватне, і людина, яка знає про це, не має права повідомляти кому б то не було без дозволу, крім випадку необхідності (наприклад,.при небезпеки).

Спеціальне місце для наукових досліджень та аналізів, тестів. Тут також розробляють нові лікарські засоби та хімічні препарати.

Існує чотири можливих варіанти того, як і що говорить лікар про медичні препарати:

  • АРТ – антиретровірусна терапія;
  • АРВ-терапія, що означає антиретровірусні засоби, «анти-ВІЛ» -препарати;
  • Комбінована терапія – прийом різних препаратів спільно, що підвищує їх ефективність;
  • ВААРТ – високоактивна антиретровірусна терапія.

«Очищення сперми» – це процедура виділення сперми з насіннєвої рідини, у якій вона міститься, оскільки ВІЛ живе саме в рідині, а не в самій спермі.

Маніпуляція, у результаті якої кров однієї людини вводиться в кровоносну систему іншої людини. Це часто відбувається під час операцій, коли, наприклад, людина потрапила в аварію і втратила багато крові.

Виріб із латексу, спеціально призначений для того, щоби надягати його на геніталії під час сексу. Служить для попередження вагітності та запобігання захворювань, що передаються статевим шляхом.

Застосовується в разі незахищеного сексу, який несе ризик зараження ВІЛ. У разі якщо презерватив сповз, порвався або взагалі не використовувався, а ризик зараження ВІЛ є, ВІЛ-негативний партнер може звернутися в СНІД-центр і отримати ПКП, яка знижують ризик інфікування.

Прийом медикаментів кожен день у певний час.

Повторне інфікування ВІЛ іншим штамом при переливанні крові або незахищеному статевому контакті.

Вид клітин, який бореться з інфекціями (мобілізують імунну систему).

Кількість CD4-клітин у крові можна виміряти. Чим вища кількість цих клітин, тим краще організм справляється з ВІЛ.

Даний показник говорить про те, що в організмі менше 350 CD4-клітин/мкл, а це означає, що організм погано бореться з ВІЛ. Людина може не відчувати нездужання, але потрібно найближчим часом вжити заходів, щоби підвищити кількість CD4-клітин.

Рідина, що виділяється з чоловічого статевого члена під час занять сексом. У спермі містяться сперматозоїди, функція яких – запліднення.

Синдром набутого імунного дефіциту. Синдром – це група різних захворювань. Таким чином, СНІД – це група захворювань, які виникають, коли імунна система не працює належним чином.

Це означає, що необхідно стежити за тим, щоб усе обладнання та інструменти були чистими (продезінфіковані).

Певне ставлення й поведінка людей, яка змушує ставитися до інших людей як до носіїв небажаної, негативної якості (через колір шкіри, орієнтації тощо)

ЕКО – екстракорпоральне запліднення. Це спосіб запліднення без заняття сексом. Сперма вводиться жінці в порожнину матки в найбільш сприятливий для зачаття період, або яйцеклітини жінки витягуються й запліднюються безпосередньо в пробірці.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.