Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Почтимайские вихідні в Києві

Оновлено

Підбірка культурних івентів .

Справжній подарунок для любителів аніме й шанувальників Хаяо Міядзакі. У програмі фестивалю кращі фільми автора повнометражних мультиплікаційних шедеврів, а також неодноразового володаря премії «Оскар», Берлінського міжнародного кінофестивалю та інших престижних нагород.

Коли: 28 квітня, 22:30

Де: кінотеатр «Кінопанорама»

«За течією» – це новий масштабний проєкт відомої художниці Ганни Миронової, який проходить в ArtUkraine Gallery. Експозиція включає в себе серію абстрактних полотен, малюнків і аудіовізуальну інсталяцію понад 250 квадратних метрів.

Коли: 18 квітня-10 травня, з 11:00 до 20:00

Де: Art Ukraine Gallery.

Ніхто не покаже вам світ таким різноманітним, ніхто вас так не шокує, не здивує, не обурить, як автори короткого метра. Тому що вони різні, тому що вони дивні, дійсно творчі, божевільні, відважні, їм нема чого втрачати. Вони не повинні ні перед ким виправдовуватися. Вони ще не встигли зневіритися. Вони ще не забули, що таке натхнення.

І ніхто не покаже вам усього цього так швидко. Зі зрозумілих причин.

Тому 25-29 квітня Приходьте наVII KISFF. Наймасштабніша подія, присвячена актуальному короткому метру в Україні. Щоб знайти правду, за трендами, за натхненням. Ми підготували для вас 250 можливостей усе це отримати.

Фестивальний центр – кінотеатр «Україна». Оупен-Ейр покази в найнесподіваніших локаціях уже по-квітневому затишного Києва. Освітні та професійні події – в Kyiv Academy of Media Arts. Більше 40 подій, фільми, гості, учасники і глядачі з усього світу.

Коли: з 25 по 29 квітня

Де: кінотеатр «Україна»

Barbudaz – маргінальний художник родом із чилійського міста Вальпараїсо. В Україні він пише вже досить давно. Закінчивши художні курси на арт-платформі металургійного комбінату імені «Ілліча», курирував галерею сучасного мистецтва тепловозного депо заводу «Азовсталь». На сьогодні Barbudaz вважають одним із найбільш концептуальних, феміністських і мінімалістських представників «старої хвилі». У його живопису поєднуються кемпізм, мистецтво Іст-Вілліджа, Нео-попа, реалізму, футуризму, імпресіонізму, кубізму. І бадмінтону. А по життю Barbudaz одночасно й суперечливо сповідує даосизм, конформізм, фемінізм, сексизм, пацифізм, атеїзм, алкоголізм і тютюнопаління. Політичних поглядів не має, ні в одній із партій не складається.

В експозиції «Бестіарій» представлені два різних творчих періоди художника. Перший – мінімалізм, примітивізм та аскетизм творчих форм, повернення через спрощення. Превалюють портрети. Другий період – це переосмислення «сучасного Середньовіччя» у формі кольорових гравюр з акцентом на тваринній природі людини в усвідомленні дегуманізації та відчуження.

Коли: з 1 по 29 квітня

Де: вул. Сагайдачного, 10/5, «Дім»

Олександр Івашина – культуролог, вчений, старший викладач кафедри культурології в Могилянці. Вхід на захід за квитком на виставку «FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х».

Коли: 29 квітня, 16:00

ДеMystetskyi Arsenal

екскурсія по виставці «FLASHBACK. Український медіа-арт 1990-х « продовжує серію проєктів Мистецького арсеналу, присвячених історії сучасного українського мистецтва – іменам, явищам, школам і періодам.

Медіа-арт вважають молодим видом мистецтва, адже він з’явився тільки в 60-ті роки ХХ століття. Спочатку в цьому жанрі працювали лише окремі художники, але з другої половини 80-х відео-арт поширився по всьому світу і став складовою частиною мистецтва нових медіа. Незважаючи на те, що український відео-арт виник лише на початку 90-х, уже до кінця десятиліття художники й художниці випробували безліч різновидів, способів і технічних прийомів цього виду мистецтва: короткий метр, експерименти з формою, морфінг (з англійської morphing, трансформація – спеціальний ефект, що створює плавний перехід між об’єктами), переформатоване кіно, кліппінг, 3D-анімація, online-режим, інтерактив, медіаінсталяція, а також документація виставок і художніх акцій. Багато що з цього представлено в проєкті «FLASHBACK. Український медіа-арт 1990-х».

Коли: 28 квітня о 14:00

ДеMystetskyi Arsenal

Illustration by Beijia Shao

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.