Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Час пригод: лайфхаки, які допоможуть тобі заощадити гроші в подорожі

Оновлено

Подорожі – чудовий спосіб відпочити, набратися нових сил, поширити свій кругозір.  Але економна мандрівка принесе нам ще більше задоволення. Бюджетна поїздка за кордон – це реальність, але не всі знають про її тонкощі.

Подорожі треба планувати заздалегідь. Перш за все, потрібно визначитися з країною, у яку хочеться поїхати. Звичайно, Східна Європа дешевша, а вражень від цих країн буде не менше, ніж від західноєвропейських.

Для дешевого перельоту слугують лоукости. Це може бути трохи незручно для декого, бо вантажність багажу обмежена, а квиток треба друкувати власноруч. Лоукости пропонують дешеві квитки, можна долетіти всього за декілька євро. А мінімум речей у сумці полегшить тобі подорож, звільнивши від непотрібних речей, а дещо можна купити за кордоном задешево, навіть у порівнянні з українськими цінами.

А ось перелік таких лоукостів, що діють в Україні:

  • WizzAir
  • Volotea (часто бувають квитки всього за 1 євро)
  • FlixBus (недорогі автобусні подорожі)
  • Ryanair

Щоби літати дешево, варто слідкувати за акціями авіакомпаній, підписатися на їхню розсилку, яка повідомлятиме про найоптимальніші варіанти і пропонуватиме знижки.

Невеликий лайфхак: вмикай анонімний режим, коли шукаєш білети на сайті. Адже, коли ти шукаєш рейс і виставляєш дату виліту, то вона автоматично стає «актуальною» на сайті, а вартість підвищується. При анонімному пошуку ти не натрапиш на цей гачок.

Для пересування по місту можна використовувати різноманітні сервіси, або ж, якщо ти збираєшся багато їздити по місту, то краще зробити собі проїзний.

Найдешевшим (безплатним) способом пересування є, звичайно ж, автостоп. Якщо не боїшся незручностей, впевнено користуйся автостопом.

Що ж щодо проживання? І тут можна гарно зекономити. Великою популярністю зараз користується каучсерфинг. Господарі своїх будинків безплатно приймають у себе туристів, інколи вини можуть провести екскурсію містом, або ж смачно нагодувати тебе. Таких хостів треба ретельно вибирати, читати коментарі туристів, бо люди різні й можна натрапити на шахраїв.

І ще одним бюджетним способом проживання є хостели. Вони пропонують чудові умови, часто з доступом до мережі Інтернет та зі спільною кухнею.

Для пошуку таких хостелів можна скористатися сайтом Hostelworl.com.

Окрім цього, у подорожі краще готувати самостійно, або ж харчуватися там де й місцеві. У жодному разі не заходь поїсти в центрі міста, там завжди дорожче. Їжу краще купляти в супермаркетах.

А щодо розваг, не варто, витрачатися на екскурсоводів чи гідів. У багатьох країнах наявні безплатні екскурсії містом. Пересуваючись містом, можна використовувати різні мапи, навігатори з позначенням цікавих містечок.

Для того, щоби швидко й легко знайти безплатні туристичні центри, введи visitforfree в пошуковому рядку Google.

Але все ж таки, перетинаючи кордон, треба мати якісь гроші в кишені: кожна країна перевіряє туристів на наявність мінімального бюджету (у різних країнах сума може відрізнятися).

Дізнатися базову суму необхідних коштів для країн Європи можна на сайті travel.europewb.org.ua.

Дотримуйся цих правил і насолоджуйся подорожами!

Автор тексту: Дарина Батуренко 

Illustration by Emil Wikström 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.