Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Професії для заядлих мандрівників

Оновлено

Хочеш мати таку роботу, яка б не тільки не заважала тобі подорожувати, а й була б із цим пов’язана? Тоді читай цю статтю. Тут ти ознайомишся з професіями, пов’язаними з подорожами, і можливо, знайдеш для себе роботу своєї мрії.

Отже, ти маєш можливість поєднати своє захоплення (подорожі) з роботою, якщо ти:

  1. Спортсмен_ка. Люди цієї професії їздять закордон на різноманітні змагання, марафони, олімпіади.
  2. Танцюрист_ка. Аналогічно до ситуації зі спортсмен_ками.
  3. Музикант_ка. І не обов’язково грати на вулиці, можна влаштуватися в кафе, ресторан, паб тощо.
  4. Фотограф_ка. Щоби зазнати слави гарно_ї фотограф_ки, тобі потрібно багато мандрувати, ловити ті самі кадри, що принесуть тобі добрі гонорари. Ці фотознімки ти зможеш продати на фотостоках.
  5. Екскурсовод_ка. Екскурсовод_ки (гіди) часто мають можливість подорожувати завдяки різноманітним автобусним турам закордон.
  6. Журналіст_ка, телевидуч_а. Подорожі потрібні для того, щоби знайти унікальну інформацію, зняти цікаву телепередачу.
  7. Турагент_ка. Щоби допомагати людям обирати країну для відпочинку, треба само_ю добре знати країни, їх особливості, традиції та звички. Престижні турагенства часто відправляють своїх працівників в інші країни за свій рахунок, аби ті набралися досвіду й необхідних знань.
  8. Викладач_ка англійської. У країнах Африки, Азії й Латинської Америки вчителі англійської користуються великим попитом. Сайт Footprints Recruiting допоможе тобі знайти роботу.
  9. Письменни_ця, блогер_ка. Тобі потрібно подорожувати, якщо ти пишеш для журналів чи газет, знімаєш пізнавальні відео та ведеш свій блог про подорожі.
  10. Модель, дизайнер_ка. Ти зможеш їздити в різні країни на покази мод.
  11. Бармен_ка. Багато клубів наймають персонал з усього світу. На Bartending ти знайдеш вакансії.
  12. Член_киня персоналу круїзного лайнера. Тут ти можеш бути фотограф_кою, бармен_кою, офіціант_кою, інженер_кою, масажист_кою, шеф-повар_кою тощо. Одним із варіантів знайти роботу є пошукати її на сайті Cruiseshipjob.
  13. Кур’єр_ка. Ти зможеш заробити гроші, доставляючи товари під час своїх подорожей. У цьому тобі допоможуть такі сайти: DHL, GransJoy, uShip.
  14. Інструктор_ка з дайвінгу, серфінгу, сноубордингу. В Азії та Південній Америці таких можливостей буде більше.
  15. Няня. Людина, яка любить дітей і вміє за ними доглядати, готова допомагати з домашніми справами. Відправляйся на сайт AuPair. (Читай також враження учасниці цієї програми).

І це ще не весь перелік! Людина майже будь-якої професії може знайти для себе відповідну роботу. Але їздити в різноманітні країни, у більшості випадках, ти зможеш будучи справжнім профі. Пам’ятай, що лише улюблена справа й наполеглива праця дають свої плоди!

Автор тексту: Дар’я Батуренко

Illustration: Laura Pittaccio

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.